AUSTRALIJA

Šta je dopušteno Romani Panić u zatvoru

Pored kreveta nalazi se radni sto na kojem je televizor, dok je u drugom dijelu prostorije smješten mini toalet

Romana: Ćelije skromno opremljene. Instagram

Avaz.ba

29.6.2020

Od prije nekoliko dana Romana Panić nalazi se u zatvoru u australijskom gradu Brizbejn, gdje je smeštena zbog pljačkanja bankomata. Od momenta kada je objavljeno u medijima, o pjevačici više nije bilo ni traga ni glasa, gdje je smještena i kako sada provodi vreme.

Na sajtu ženskog popravnog centra u kojem se nalazi Panićeva piše da se zalažu za poštovanje ljudskih prava i da je u skladu s tim i napravljen zatvor. To znači da su zatvorenicama osigurani pristojni uslovi, poput ćelija u kojima borave najviše dvije robijašice, ali su skromno opremljene.

Pored kreveta nalazi se radni sto na kojem je televizor, dok je u drugom dijelu prostorije smješten mini toalet sa metalnom wc šoljom i lavaboom. Vrata su metalna sa malim svjetlarnikom, a prozor se nalazi u drugom dijelu ćelije i naravno obezbijeđen je rešetkama.

Preko dana na raspolaganju su im zajedničke prostorije, kuhinja, dnevni boravak sa velikim televizorom. Instagram

Zatvorenice ovdje borave tokom noći, dok su im preko dana na raspolaganju zajedničke prostorije, kuhinja, dnevni boravak sa velikim televizorom, kantina za ručanje, biblioteka, a imaju mogućnost i da treniraju u teretani, kao i da jedna drugoj sređuju frizure i rade ostale kozmetičke tretmane u salonu za ulepšavanje.

Poštujući zakone, zatvor je dozvolio posjete u dva navrata tokom dana po sat vremena. Svi stariji od 18 godina koji žele da nekog posjete moraju da se najave, nakon čega treba da dođu u korekcioni centar pola sata ranije, radi pretresa, a posjetiocima je organizovan prevoz autobusom do zatvora.

Pored žena koje su napravile zakonske prekršaje, u ovom centru smještene su i migranti koji čekaju transport do druge zemlje, piše Kurir.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.