AUSTRALIJA

Šta je dopušteno Romani Panić u zatvoru

Pored kreveta nalazi se radni sto na kojem je televizor, dok je u drugom dijelu prostorije smješten mini toalet

Avaz.ba

Romana: Ćelije skromno opremljene

Foto: Instagram


Od prije nekoliko dana Romana Panić nalazi se u zatvoru u australijskom gradu Brizbejn, gdje je smeštena zbog pljačkanja bankomata. Od momenta kada je objavljeno u medijima, o pjevačici više nije bilo ni traga ni glasa, gdje je smještena i kako sada provodi vreme.

Na sajtu ženskog popravnog centra u kojem se nalazi Panićeva piše da se zalažu za poštovanje ljudskih prava i da je u skladu s tim i napravljen zatvor. To znači da su zatvorenicama osigurani pristojni uslovi, poput ćelija u kojima borave najviše dvije robijašice, ali su skromno opremljene.

Pored kreveta nalazi se radni sto na kojem je televizor, dok je u drugom dijelu prostorije smješten mini toalet sa metalnom wc šoljom i lavaboom. Vrata su metalna sa malim svjetlarnikom, a prozor se nalazi u drugom dijelu ćelije i naravno obezbijeđen je rešetkama.

  • Preko dana na raspolaganju su im zajedničke prostorije, kuhinja, dnevni boravak sa velikim televizorom

    Preko dana na raspolaganju su im zajedničke prostorije, kuhinja, dnevni boravak sa velikim televizorom

    Foto: Instagram


Zatvorenice ovdje borave tokom noći, dok su im preko dana na raspolaganju zajedničke prostorije, kuhinja, dnevni boravak sa velikim televizorom, kantina za ručanje, biblioteka, a imaju mogućnost i da treniraju u teretani, kao i da jedna drugoj sređuju frizure i rade ostale kozmetičke tretmane u salonu za ulepšavanje.

Poštujući zakone, zatvor je dozvolio posjete u dva navrata tokom dana po sat vremena. Svi stariji od 18 godina koji žele da nekog posjete moraju da se najave, nakon čega treba da dođu u korekcioni centar pola sata ranije, radi pretresa, a posjetiocima je organizovan prevoz autobusom do zatvora.

Pored žena koje su napravile zakonske prekršaje, u ovom centru smještene su i migranti koji čekaju transport do druge zemlje, piše Kurir.

Više o temi Romana Panić

PJEVAČICA U CENTRU AFERE
Romana Panić htjela se ubiti
NA VRH

Komentari

Podijeli članak na