KRALJEVSKE SVAĐE

Megan urla, Kejt plače, a princ Hari sve to gleda

Megan je imala osjećaj da nikad neće dobiti poštovanje i tretman kakav ima Kejt

Megan i Heri su živjeli odvojeni od ostatka porodice. Agencije

Avaz.ba / 24.sata.hr

6.7.2020

Osoblje dvora voli pričati, iako to ne bi smjelo. A njih je tamo puno. I uvijek se nađe neka ptičica..., priča za britanske medije Tom Kvin (Quinn), autor nove knjige o zbivanjima na kraljevskom dvoru “Intimni memoari: Od kraljice Mari do Megan Markl”.

Kvin je u životu napisao 90-ak knjiga, a polovina je o palači. Posvetio je život praćenju kraljevske porodice, a sve, naravno, najviše zanima “odbjegla” Megan Markl (Meghan Markle) (38).

- Megan i Hari su živjeli odvojeni od ostatka porodice, u pet puta manje kvadrata nego primjerice Vilijam i Kejt. Zbog toga se bivša glumica osjećala kao da ne pripada, da je gost na dvoru. Imala je osjećaj da nikad neće dobiti poštovanje i tretman kakav ima Kejt - stoji u jednom ulomku knjige.

Dok su živjeli u Velikoj Britaniji, braća i njihove supruge su se često družili. Pa nešto manje često. Pa skoro nikako. A tome je, navodno, kumovao incident. Jedne večeri Megan je izgubila živce i počela urlati na jednu članicu osoblja Kejt Midlton (Kate Middleton) (38).

Trajno narušen odnos među Kejt i Megan. Agencije

- Megan je tražila od posluge da obavi nešto za nju. Rekli su joj da neće jer oni rade za Kejt. Tako ide protokol na dvoru. Svi imaju svoje osoblje. Ali Meghan je potpuno izgubila živce i počela se derati. Vikala je da je ona dio dvora i da zaslužuje poštovanje. Tad je trajno narušen odnos među Kejt i Megan. Kejt nije mogla vjerovati, imala je suze u očima, ona nije naviknuta na takve ispade. Hari i Vilijam su samo gledali. Kasnije su pokušali izgladiti situaciju, ali, evo, vidite koliko su bili uspješni u tome - ironično će autor Kvin.

Ali nije Kejt bila najveći problem Megan na dvoru. Daleko od toga. Megan, pišu britanski tabloidi, smatra kako ju je najviše izdala kraljica Elizabeta (95).  Kad su se upoznale, Megan je bila oduševljena jednostavnošću, vitalnošću i stavom kraljice te je u njoj vidjela saveznicu. Bilo joj je teško prilagoditi se novom životu i svim tim pravilima, a onda se pojavila najbitnija osoba u cijeloj palači i sve joj to olakšala. Dok Megan nije upoznala otočke tabloide i njihov “modus operandi”.

- U početku joj nisu smetali novinarski članci. Bila je glumica i naviknula je da je njezin život zanimljiv medijima. Ali nije znala da je ovo nekI drugi nivo. Da je prije toga bila glumica s C liste, a sad je postala dio možda i najpoznatije porodice na svijetu. Mislila je da će je kraljica zaštititi od svega, ali kad je kretala u tužbe koje vodi protiv tabloida, kraljica joj nije pružila podršku - piše Daily Mail.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.