SUĐENE U TOKU

Beogradska VIP prostitucija: Čuveni makro Maksimović na sudu progovorio o načinu rada njegove "firme"

Imao je tri pravila, čuvena tri 'ne'

Avaz.ba

17.8.2020

Mihajlo Maksimović. Alo

Na Višem sudu u Beogradu je prošle sedmice, nakon višemjesečne stanke zbog pandemije koronavirusa, nastavljeno suđenje koje izaziva veliko zanimanje javnosti ne samo u Srbiji nego i u zemljama regiona. Na optuženičkoj klupi je Mihajlo Maksimović, čovjek kojeg srbijanski mediji nazivaju estradnim makroom, elitnim makroom, VIP svodnikom, svodnikom slavnih...

Optužnica tereti njega i njegovog brata Dušana Milenkovića da su od novembra 2015. do januara 2019. godine na različitim lokacijama sudjelovali u dogovaranju i organiziranju intimnih odnosa djevojaka koje su radile za njih i klijenata. U optužnici, podignutoj u avgustu prošle godine, navodi se i da je Maksimović organizirao profesionalno fotografisanje oštećenih radi prezentacije klijentima, ugovarao vrijeme, mjesto i iznos novca za pružene seksualne usluge, organizirao prijevoz djevojaka do klijenata i nazad, te da je od njih uzimao 30 posto zarade.

Braći se na teret stavljaju i kaznena djela trgovine ljudima. Još na početku procesa i Maksimović i Milenković priznali su posredovanje u prostituciji, ali su odbacili optužbe za trgovinu ljudima.



Beogradska VIP prostitucija - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1

Koliko je poznato, trenutno tri žene (ukupno od 15 do 20 saradnica) koje su radile za elitnog svodnika imaju status posebno osjetljivih svjedoka. Srbijanski mediji navode nekoliko imena povezanih s njim, poput starlete Mimi Oro, rijaliti zvijezde Sanje Stanković i Anabele Šćekić aka Tigrice, starlete Nataše Šavije i Plejbojeve zečice Božane Vujinović. U nekim se pričama spominje i Soraja Vučelić, starleta koja je široj javnosti postala poznata 2011. godine kada je sudjelovala u takozvanom regionalnom Big Braderu (Big Brother).

Svjedokinja koju svi mediji nazivaju "stilisticom" na sudu je ispričala da je Mihajlo imao stroga pravila ponašanja za djevojke.

- Imao je tri pravila, čuvena tri 'ne': nikad ne lagati Mihajlu, nikad klijentima ne pričati o drugim klijentima i nikad ne pričati o djevojkama koje rade - izjavila je. Ista je svjedokinja rekla i da je mjesečno zarađivala oko 10.000 eura, ali Maksimović je natjerao da ugradi silikone kako bi više zarađivala.

I nije svaka žena mogla raditi za Maksimovića. U svim se tekstovima o ovom slučaju spominje da su morale strogo voditi brigu o svojem izgledu i načinu života. Prema pisanju nekih portala, Maksimović je imao čak i evidenciju o njihovim menstrualnim ciklusima. Dio njihove svakodnevice bili su i vježbanje, pravilna prehrana i šoping, jer su morale biti luksuzno odjevene i uvijek u trendu.

One koje nisu poštivale njegova pravila bile bi kažnjene - financijski. Tako su, primjerice, mogle odbiti nekog klijenta, ali tada su same morale platiti ono što bi zaradile da su bile s njim.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.