GLUMAČKI VELIKAN

Josip Pejaković za "Avaz": Moramo doći tobe, ako nećemo da nam korona dođe glave

Nažalost, situacija sa koronom me je prikovala za zatvoreni prostor – izjavio je Pejaković

Pejaković: Protekli vikend boravio u svom rodnom Travniku. Arhiva

Piše: Lejla Karahmet - Pujagić / Avaz.ba

24.8.2020

Naš glumački velikan Josip Pejaković protekli vikend boravio je u svom rodnom Travniku. Razlog – snimanje spot za numeru  „Tvrđava“ za duet s Draženom Žerićem Žerom koja će biti uvrštena na istoimeni album „Crvene jabuke“. Naš poziv zatekao je Pejakovića kod kuće, u Sarajevu, a za „Avaz“ je otkrio kako se osjeća, nakon što je duže vremena bolestan, te kako se bori sa pandemijom koronavirusa.

-Ono prethodno što sam sve imao traži kretanje, da ne zakržljam, da se ne dovedem opet do nepokretnosti s kojom sam se borio već nekoliko puta. Nažalost, situacija sa koronom me je prikovala za zatvoreni prostor – izjavio je Pejaković.



Pejaović i Žera na snimanju spota za pjesmu "Tvrđava". Arhiva

Do sada je kaže prošao kako treba.

- Kod ljudi u Sarajevu vlada neozbiljnost, to je katastrofalno. Zaprepašten sam da je ona disciplina, koju smo sprovodili do juna, tako naglo nestala. Tada nam je stopa zaraženosti bila gotovo nula, a vremena su bila teža nego danas. Raskalašenost, neprincipijelnost i jedna vrsta primitivizma očito vlada našim gradom, što proizvodi svakodnevno na stotine, a vjerujem i puno više zaraženih. Ne znam kako ćemo izaći iz ovog belaja, ako ne dođemo, što bi naš narod rekao, tobe – smatra naša glumačka legenda.

Pejaković kaže da sigurno više ništa neće biti kao što je bilo, ali disciplina bi promijneila sve.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.