RAZGOVOR

Dobro se snalazim kao mentor

Pjevač Vlado Kalember za „Avaz“ o šouu „Zvijezde pjevaju“

Tandem u „Zvijezde pjevaju“ Vlado i Kristina. HRT

Piše: L. Medinić

5.10.2020

Vlado Kalember (67) jedan je od učesnika nove sezone šoua „“. Nekadašnji pjevač „Srebrenih krila“, koji je žario i palio muzičkim scenom, već u ovom projektu učestvovao je i ranije.  



Trudim se

- „Zvijezde pjevaju“ je emisija u kojoj učestvuju pjevači amateri koji se takmiče, a mi, profesionalci, smo im mentori. Čak i ti pjevači amateri koji se takmiče su u biti poznati, samo ne iz svijeta muzike. U našem šouu učestvuju glumci, plesači, televizijski voditelji... Naprimjer, ja sam u paru s voditeljicom vremenske prognoze Kristinom Klemenčić-Novinc – rekao je Kalember za „Avaz“.

Ističe da se njih dvoje super slažu kao i da su svi takmičari u šouu dobri pjevači i potpuno je svejedno ko će pobijediti. Kaže kako neko u jednoj emisiji može imati maksimalan broj bodova, a u sljedećoj već ispadne.

Mentori u šouu „Zvijezde pjevaju“ trebaju svoje takmičare podučiti pjevačkim osnovama.

- Tim pjevačima amaterima mi kao mentori trebamo samo u nekoliko segmenata pojasniti šta je bitno, oni to shvate i sve to bude odlično. Veoma sam zadovoljan kako to sve funkcionira. Meni to, zaista, nije nikakav problem – kazao je.

Pandemija koronavirusa promijenila je živote ljudi, a Kalember nam govori da on nastoji voditi život što je moguće sličniji onom prije pojave pandemije.

Držim distancu

- Trudim se da nastavim živjeti normalnim životom. Da poštujem sve ove mjere koje su nam nametnute, držim distancu i nosim masku tamo gdje moram. Ne želim da me ovakva situacija sputava. Koliko sve ovo može biti normalno, ali nakon nekog vremena shvatite da i nenormalno može postati normalno – iskren je Kalember.

Sve je neizvjesno

- Imam neke planove koje želim ostvariti, samo što se ovog trenutka ništa ne može planirati, jer niko ne zna koliko će sve ovo trajati. Sve je neizvjesno. Jedno je sigurno, budućnosti će biti, samo ne znamo kada će ona doći – zaključio je Kalember.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.