PLAVA KRV

Nova biografska knjiga otkriva, ljubavna priča princa Vilijama i Kejt Midlton nije uvijek bila bajkovita

Neki izvori navode da su se Kejt i Vilijam nekoliko puta sreli i prije dolaska na fakultet, iako palača, a ni sam par tako nešto nisu potvrdili

Vilijam i Kejt: Stižu novi detalji njihove ljubavi. Agencije

L. K. P.

9.10.2020

Nova knjiga biografa Roberta Lejsija (Lacey) trebala bi u jednom svom dijelu donijeti istinu o upoznavanju vojvoda od Kembridža te dočarati njihove turbulentne početke. Zašto je Kejt Midlton (Kate Middleton) u posljednji trenutak promijenila odabir univerziteta, kako je zavela princa u donjem rublju te zašto je toliko čekala na brak s Vilijamom (William).

Iako nikada nisu krili to da su u svom dugogodišnjem odnosu imali kratku pauzu, princ Vilijam i Kejt Midlton zapravo nisu rječiti kada dolazi na red pitanje njihovog ljubavnog odnosa od ranih početaka.

Naime, prema saznanjima Roberta Lejsija, Kejt je prvo u dogovoru s dvije najbolje prijateljice odlučila upisati univerzitet u Edinburgu, da bi se predomislila u zadnji tren, kada je javnost već saznala koji je fakultet odabrao britanski prijestolonasljednik.


Kejt i Vilijam: Vojvotkinja i vojvoda od Kembridža. Agencije

Neki izvori navode da su se Kejt i Vilijam nekoliko puta sreli i prije dolaska na fakultet, iako palača, a ni sam par tako nešto nisu potvrdili.

Bez obzira, mladu i zgodnu Kejt princ je brzo primijetio među brojnim udvaračicama. Počeli su zajedno odlaziti na razne studentske zabave, a simpatije je javno izražavala i Midlton.

Kada je za ljubavnu romansu sina princeze Dajane (Diana) i princa Čarlsa (Charles) saznala javnost, Vilijam je pokazao svoje pravo lice. Jasno je svima dao do znanja da neće napraviti istu grešku kao njegovi roditelji koji su vrlo brzo, nespremni i mladi, uletjeli u bračnu luku.

-Tek su mi 22. Ne planiram vjenčanje prije 28. ili 30. godine - rekao je Vilijam.

Takvi napisi nisu obeshrabrili strpljivu i zaljubljenu Kejt te je i dalje gajila nadu da će jednoga dana postati supruga britanskog princa.

U ljeto 2010. princ Vilijam u dobi od 28 godina spremno je kleknuo te zaprosio voljenu Kejt. Sve se dogodilo na safariju u Keniji, a pitanje hoće li s njim provesti ostatak života princ je uokvirio dijamantnim prstenom pokojne majke koji i danas sjaji na ruci Kejt Midlton, vojvotkinje od Kembridža.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.