ODLASCI

Umrla kućna pomoćnica Berta iz "Dva i pol muškarca", Čarli Šin neutješan

Končata Farel umrla u 78. godini

Končita Farel u popularnoj seriji. Agencije

L. S. R.

14.10.2020

Glumica Končata Farel  (Conchata Ferrell), najpoznatija po ulozi spremačice Berte u seriji "Dva i pol muškarca", preminula je u 78. godini. Kako javlja "Deadline", preminula je u utorak zbog komplikacija koje su nastupile nakon zastoja srca koji je pretrpjela.

Zajedljiva Berta u CBS-ovom sitcomu bila je jedan od omiljenih likova, a od nje se na društvenim mrežama oprostio dugogodišnji glavni glumac Čarli Šin (Charlie Sheen). 

- Bila je apsolutna dušica, prava profesionalka i iskrena prijateljica, a ovo je šokantan i bolan gubitak. Berta, tvoje održavanje kuće bilo je upitno, no tvoje održavanje ljudi bilo je savršeno -  napisao je na Twitteru.


Končata Farel. Agencije

Kako javljaju strani mediji, Končata je preminula okružena članovima porodice u bolnici. Od 1986. godine bila je u braku s Arniejem Andersonom. Imali su kćer Samantu (Samantha,38).

Njeni problemi sa zdravljem počeli su u majau. Tad je imala infekciju, koju se pak povezuje s ranijim boravkom u bolnici. Nakon nekoliko dana u bolnici srce joj je stalo na deset minuta, zbog čega je četiri sedmice provela na odjelu intenzivne njege.

U julu je preseljena na odjel za dugotrajnu njegu. Ferel je triput bila nominirana za nagradu Emi.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.