SLAVNA GOSTOVANJA

Brus Vilis u "Prijateljima" završio zbog opklade, Šin imao tremu, Devito živio blizu...

Robin Vilijams i Bili Kristal su bili dobri prijatelji, a u to vrijeme su zajedno radili na filmu čije se snimanje odvijalo u istom studiju kao i serija

Kristal i Vilijams u seriji "Prijatelji". Agencije

L. K. P.

19.4.2021


U kultnoj seriji "Prijatelji " se tokom godina pojavilo mnogo velikih glumačkih zvijezda, među kojima su i Bred Pit (Brad Pitt), Riz Viterspun (Reese Witherspoon), Džordž Kluni (George Clooney), Pol Rud (Paul Rudd), Šon Pen (Sean Penn), Ben Stiler (Stiller) i Vinona Rajder (Winona Ryder), ali ova selebriti gostovanja iza sebe imaju najzanimljivije priče.


Robin Vilijams (Williams) i Bili Kristal (Billy Crystal) su bili dobri prijatelji, a u to vrijeme su zajedno radili na filmu čije se snimanje odvijalo u istom studiju kao i serija. Dvojica komičara zalutala su na set "Prijatelja'", gdje su ih scenaristi nagovorili da snime kratku gostujuću scenu. Scena je bila u cijelosti improvizirana i snimljena tog istog dana.


Brus Vilis. Agencije

Postoji priča da su Metju Peri (Matthew Perry, 51), koji glumi Čendlera u seriji, i Brus Vilis (Bruce Willis) napravili opkladu tokom snimanja filma "Ubojica mekog srca". Vilis je izgubio opkladu i morao je prihvatiti ulogu Paula, zabrinutog oca Rosove daleko mlađe djevojke Elizabet.


On se počinje zabavljati s Rejčel i ta veza ga od mrzovoljnog čovjeka pretvara u plačljivca. Najpoznatija scena je možda ipak ona gdje Paul, kojeg glumi Vilis, pokušava dokazati svoju muževnost režanjem i pokazivanjem bicepsa pred ogledalom, dok je Ros sakriven ispod kreveta.


Brus Vilis je sav honorar od ovog gostovanja donirao u dobrotvorne svrhe.


Čarli Šin (Charlie Sheen) imao je nevjerovatnu tremu! Nije navikao snimati pred publikom u studiju, tako da su autori serije rekli publici koja je sjedila u studiju da im je potrebna tehnička pauza, tokom koje je glumca ohrabrio njegov brat Emilio Estevez. Nakon toga je Šin uživao u snimanju i zapamtio rad na seriji kao odlično iskustvo.





Čarli Šin. Agencije

U seriji se Fibi viđa s Čarlijem koji glumi mornara Rajana koji nakon dugo vremena konačno stiže na obalu. Njih dvoje jedva čekaju da ponovo budu zajedno, ali ona iznenada dobije vodene kozice. Ipak, ni to ga ne sprječava da je poljubi, što njihov dugo iščekivani romantični vikend pretvara u noćnu moru.


Dženifer Aniston (52), koja glumi Rejčel, u to je vrijeme bila komšinica Denija Devita (Danny). Pitala ga je želi li gostovati u seriji, on je oduševljeno prihvatio ulogu stripera. Kasnije je izjavio da je bio spreman skinuti još više odjeće, ali da su autori serije smatrali da je scena već dovoljno moćna.



Deni Devito. Agencije

DeVito je imao vrlo zabavnu ulogu u seriji. Monika i Rejčel organizirale su za Fibi djevojačku večer koja ispada mirnija od očekivanog. Buduća mladenka nije mogla zamisliti zabavu bez stripera tako da su ga njene prijateljice pokušavale pronaći. Ipak, u posljednjem trenutku nisu imale veliki izbor, pa se na zabavi pojavljuje debeljuškasti sredovječni muškarac kojeg glumi Devito.


Džulija Robert (Julia) dobila je poziv da se priključi "Prijateljima", ali nije odmah pristala pridružiti se seriji. Metju Peri zamolio je da bude dio emisije, a ona mu je poručila - "Napiši mi rad o kvantnoj fizici i ja ću glumiti u seriji".



Džulija Roberts. Agencije

Izvori tvrde da je Metju otišao i zaista napisao esej o kvantnoj fizici i poslao joj ga faksom sljedeći dan, nakon čega je Džulija pristala na gostovanje.


Na setu su frcale iskre između Džulije i Metjua, a ubrzo nakon snimanja počeli su izlaziti. Njihova veza trajala je oko godinu dana, nakon čega su počeli viđati druge ljude.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.