UPRKOS PANDEMIJI

Za kraljicu Elizabetu pravila ne vrijede, s unukom Vilijamom u javnosti bez maske

Za Vilijam je ovo poprilično čudno, budući da se na prethodnim događanjima uredno pojavljivao s maskom na licu, a kraljica, zbog svojih poznih godina, itekako bi trebala strahovati da se ne zarazi koronavirusom

Prvi put od marta ove godine kraljica Elizabeta II pojavila se na javnom događaju. Agencije

L. K. P.

16.10.2020


Prvi put od marta ove godine kraljica Elizabeta II pojavila se na javnom događaju, van kraljevske rezidencije, a javnost je ostala zaprepaštena činjenicom da 94-godišnja vladarica nije nosila zaštitnu masku za lice uprkos pandemiji koronavirusa, a u primjeru je slijedio i njen unuk, budući prijestolonasljednik princ Vilijam (William).


Kraljica je, u pratnji unuka stigla u Salisbari odjevena u ružičasti kaput "Stewarta Parvina". Agencije

Kraljica je, u pratnji unuka stigla u Salisbari odjevena u ružičasti kaput "Stewarta Parvina", dok je na glavi, u istom tonu, imala šešir s potpisom "Rachel Trevor Morgan". No, ono što su svi odmah primjetili je da Elizabeta, baš kao ni njen unuk, na lice nije stavila zaštitnu masku.

Za Vilijam je ovo poprilično čudno, budući da se na prethodnim događanjima uredno pojavljivao s maskom na licu, a kraljica, zbog svojih poznih godina, itekako bi trebala strahovati da se ne zarazi koronavirusom.


Svi prisutni morali su se testirati na Covid-19. Agencije

Izvori bliski kraljevskoj porodici tvrde kako su se ipak pridržavali nekih pravila - od socijalne udaljenosti, preko toga da se događaj većinom odvijao vani, a ne u zatvorenom prostoru, a i svi prisutni morali su se testirati na Covid-19.

Iako britanska vlada zahtijeva da se maske nose, posebno u zatvorenim prostorima, kao i da se održava socijalna distanca, kraljica se očito time ne zamara, pa ni podatkom da je vlada najavila kazne za sve one koji to ignorišu.

Inače, kraljica Elizabeta II još je u martu napustila Bakingemsku palaču i otišla sa 99-godišnjim suprugom, princom Filipom (Philip), u samoizolaciju u dvorac Vindzor te je od tada prisustvovala samo na dva događaja.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.