PRIČE O LEGENDAMA

Lepa Brena danas slavi 60. rođendan: Od Fahrete do megazvijezde

Pored velikih i nezaboravnih životnih trenutaka Brena je proživjela i mnoge udarce sudbine

L. S. R.

Lepa Brena

Foto: Arhiva


Muzička zvijezda Lepa Brerna danas slavi 60. rođendan. Brčanka, rođena kao Fahrtea Jahić, koja je osamdesetih godina prošlog stoljeća nepovratno promijenila muzičku scenu bivše Jugosalvije danas živi u Beogradu sa suprugom Slobodanom Bobom Živojinovićem, a njih dvoje imaju sinove Filipa i Viktora.

Boba iz prvog braka ima sina Filipa, kojeg  Brena ne odvaja od Stefana i Viktora. Upravo njegova supruga Aleksandre Živojinović među prvima je na Instagramu Breni čestirala rođendan:

– Srećan rođendan, Beki! 

Brenina karijera počinje sa grupom ''Slatki greh'' početkom osamdesete godine, da bi kasnije nastavila i samostalnu karijeru, a iza sebe ima 18 albuma i bezbroj hitova, kao i spektakularnih koncerata koje je držala širom regiona, a od kojih su neki neponovljivi. 

Zajedno sa kolegom iz grupe ''Slatki greh'', Sašom Popovićem osnovala je "Grand produkciju", najveću produkcijsku kuću u regionu.

  • Brena sa sinom Viktorom i rahmetli majkom

    Brena sa sinom Viktorom i rahmetli majkom

    Foto: Arhiva


Danas, pjevačica uživa u plodovima rada i najavljuje da je  pred njom 20 najsretnijih godina.

Pored velikih i nezaboravnih životnih trenutaka Brena je proživjela i mnoge udarce sudbine. Na prvom mjestu je to zasigurno otmica sina Stefana prije 20-ak godina. Umrli su joj i roditelji Ifeta i Abid a ima sestru Faketu, koja s porodicom živi u Kanadi, i brata Faruka koji s porodicom živi u Beogradu.
NA VRH

Podijeli članak na