PJESMA O NAMA U ČETVRTAK

„Mi“, prvi singl sa novog albuma Dine Merlina

Život ne čeka na nas pa ni 'Mi' nećemo čekati na život, već trebamo živjeti i raditi. Tako da je proljeće za pjesmu 'Mi' stiglo krajem oktobra - reko je Dino Merlin

Merlin: Pjesma 'Mi' je pjesma o nama u svijetu koji se mijenja i nama koji se mijenjamo zajedno sa svijetom. Promo

Piše: L. K. P.

26.10.2020

Dino Merlin će u četvrtak, 29. oktobra u 20 sati predstaviti prvi singl „Mi“ sa predstojećeg novog albuma. Bit će to dvanaesti studijski album ovog kantautora, prvi nakon „Hotela Nacional“ iz 2014. godine.

-Pjesma 'Mi' je pjesma o nama u svijetu koji se mijenja i nama koji se mijenjamo zajedno sa svijetom, htjeli mi to ili ne. Da li će to biti promjena nabolje ne zavisi samo od svijeta nego i od nas. U vrijeme pandemije, još jednom vidimo kako smo upućeni jedni na druge, kako zavisimo jedni od drugih, kako smo zajedno u ovome i kako samo zajedno možemo preživjeti ovu novu nevolju koja nas je zadesila i kako bismo više nego ikad trebali biti - kaže Dino Merlin.

Iako je singl bio planiran za proljeće ove godine, epidemija je odgodila objavljivanje pjesme za neka bolja vremena.



Singl „Mi“ bit će objavljen u četvrtak. Promo

-S obzirom da bolja vremena sporo dolaze, život ide dalje, a pandemija, čini se, nema namjeru brzo otići, život i 'Mi' moramo dalje. Život ne čeka na nas pa ni 'Mi' nećemo čekati na život, već trebamo živjeti i raditi. Tako da je proljeće za pjesmu 'Mi' stiglo krajem oktobra - dodaje Dino Merlin.

Iako vremena nisu najsretnija, ne smijemo gubiti optimizam, vjeru i nadu. Moramo pokazati jedni drugima, ali prije svega sami sebi, da iz loših vremena možemo izaći kao bolji i plemenitiji ljudi. To je jedna od poruka pjesme “Mi”.

Video spot kojim će biti predstavljena pjesma „Mi“ sniman je u crnogorskom kompleksu Porto Montenegro, marini i nautičkom naselju u bokokotorskom zalivu koji je pod zaštitom UNESCO-a, gdje će biti organizirana promocija novog singla i spota Dine Merlina. Time će zvanično biti najavljen početak dugoročnog kreativnog partnerstva između ovog umjetnika i Porto Montenegra.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.