NOVE NADE

Aklea Neon na drugoj talasnoj dužini, predstavila singl „Shika Shika“

Nastavlja jako jer u proljeće stiže njen debitantski album

Aklea Neon: Kantautorica iz Osijeka. Promo

L. K. P.

10.12.2020

Kantautorica iz Osijeka Aklea Neon predvodnica je jednog novog plemena. Njen svježi afro futuristički hit „Shika Shika“ nemoguće je žanrovski svrstati, dok iz zvučnika izlazi bombastična elektronska magija s afro motivima. 

-Šikati ili našikati znači biti na nekoj drugoj talasnoj dužini. Stariji često koriste ovu riječ da bi obezvrijedili alterirana stanja svijesti, ali mi smo neka nova mladež, ceremonijalno pristupamo životu, to nije samo furka. Takvi smo – našikani od života – rekla je Aklea o tematici singla.


Aklea Neon sa svojom ekipom. Promo

Da ova putujuća muzičarka beskompromisno fura svoj film jasno pokazuje majstorski video uradak svjetske produkcije oko kojeg se okupila ekipa kreativaca na čelu s Tomislavom Štefanacem, Markom Pavićem-Maroš i Marinom Nekićem.

Pjesma je nastala u saradnji s Klaadom, producentom elektronske muzike  s kojim je već uspješno sarađivala na eko himni „Zovi ju mama“.


-Ovaj put smo umjesto basa u pripjevu dodali didgeridoo, primordijalni instrument, jedan od najstarijih na svijetu čiji duboki zvuk baca u trans. S Klaadom uvijek dođe do ovakvih nestandardnih odluka – objašnjava Aklea i dodaje da nastavlja jako jer u proljeće stiže njen debitantski album.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.