VELIKA BRITANIJA

Džoni Dep izgubio "suđenje stoljeća"

Glumac je žio je britanski tabloid "The Sun" zbog klevete, odnosno njihovih tvrdnji kako je bio nasilan prema bivšoj supruzi Amber Herd

Džoni Dep i Amber Herd. Agencije

L. S. R.

2.11.2020

Holivudski glumac Džoni Dep (Johnny Depp) tužio je britanski tabloid "The Sun" zbog klevete, odnosno njihovih tvrdnji kako je bio nasilan prema bivšoj supruzi Amber Herd (Heard) protiv koje je također dignuo tužbu.  Taj spor protiv "The Suna" i bivše supruge Dep je izgubio. 

Glumac je tužio tabloid i izvršnog urednika Dena Votona (Dan Wootton) zbog članka koji je tvrdio da je zvijezda filma "Pirati s Kariba" zlostavljao Amber tokom kratkog braka od svega 15 mjeseci. Glumica je na sudu tvrdila kako ju je za to vrijeme udario barem 14 puta. 



Amber Herd i Džoni Dep. Agencije

Britanski sud je danas presudio u korist izdavača i Amber, iako je i Depp priložio dokaze kako je glumica bila tokom svađa fizički nasilna prema njemu. Tako je sudu dao nekoliko audio snimki na kojima mu ona govori kako "mrzi kad postane ljuta i nasilna" te njega krivi za takvo ponašanje.

Dep je tokom suđenja priznao dugotrajne probleme s drogom i alkoholom, no istakao je da su tvrdnje tabloida "potpuno neistinite". 

Advokatski tim glumice kratko je poručio kako nije nimalo iznenađen takvom presudom. Plavokosoj "žderačici muškaraca" mnogi nisu vjerovali u ono što je tvrdila, ističući kako je od početka koristila glumca i njegove lične borbe kako bi od sebe napravila zvijezdu, a kasnije i žrtvu te glumcu uzela novac. S druge strane, ona je sve oštro opovrgavala te tvrdila kako je sav novac donirala u humanitarne svrhe. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.