ZBOG KORONAVIRUSA

Dodjela MTV nagrada ove godine održana virtualno

Južnokorejski muški bend osvojio je nagradu za najbolju pjesmu, "Dynamite"

Dodjela MTV nagrada ove godine održana virtualno. MTV

L. M.

9.11.2020

U nedjelju je održana virtualna dodjela nagrada "MTV Europe Music Awards", na kojoj su trijumfirale k-pop superzvijezde BTS s osvojene četiri nagrade .

Južnokorejski muški bend osvojio je nagradu za najbolju pjesmu, "Dynamite", a dominirali su i u kategorijama najbolja grupa, najbolji virtualni live i najstrastveniji obožavatelji.

Domaćice šoua Džejd Trlvol (Jade Thirlwall), Peri Edvards (Perrie Edwards) i Lej-Eni Pinok (Leigh-Anne Pinnock) iz britanskog ženskog benda "Little Mix" osvojile su dvije ovogodišnje nagrade za najbolji pop i najboljeg britanskog i irskog izvođača.



Lej-Eni, Džejd i Peri pojavile su se pred razdraganom publikom kao hologrami izvodeći svoj hit "Sweet Melodies" dok je njihova kolegica iz benda Džesi (Jesy) Nelson propustila dodjelu nagrada zbog bolesti.

Pozdravljajući publiku koja je gledala dodjelu MTV-jevih evropskih nagrada, plavokosa ljepotica Peri poručila je kako ništa nije tako moćno u okupljanju ljudi kao muzika.

Najboljom umjetnicom proglašena je Lejdi Gaga (Lady Gaga), a nagradu za najbolji video osvojio je Di-džej Kaled (DJ Khaled) s popularnom pjesmom "Popstar" u kojoj sarađuje s Drejkom (Drake) i Džastinom Biberom (Justin Bieber).


Nagradu u kategoriji najboljeg hip hop izvođača osvojila je reperica Kardi Bi (Cardi B), nagradu za najboljeg rock izvođača dobio je Koldplej (Coldplay), a za najboljeg alternativnog izvođača Heili Viliams (Hayley Williams).

Najboljim izvođačem iz Južne Amerike proglašena je kolumbijska kantautorica Karol G, a osvojila je i nagradu za najbolju saradnju s Niki Minaž (Nicki Minaj) za pjesmu "Tusa".

Nagrada za najboljeg izvođača elektroničke muzike pripala je hvaljenom Di-džeju Dejvidu Geti (David Guetta), a koji je prvi put uživo s pjevačicom Rejom (Raye) izveo pjesmu "Let's Love".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.