KULTNE SERIJE

Pogledajte kako danas izgleda glumica iz hita "Povratak u Eden": Jedinu nagradu dobila sam u Jugoslaviji

Ulogu Stefani Harper tumačila je australska glumica Rebeka Giling

Glumci iz serije "Povratak u Eden". Agencije

L. K. P.

13.11.2020


Osamdesete su za mnoge bile godine odlične muzike, filmova i televizijskih serija. Neke od serija nastalih u to vrijeme kasnije su se često reprizirale, a u dvijehiljaditim, mnoge više nismo vidjeli na malim ekranima. Jedna od takvih bila je "Povratak u Eden". Provjerili smo kako junakinja toga kultnog ostvarenja izgleda sada

Australska serija "Povratak u Eden"snimana je od 1983. do 1986. godine. U seriji prikazivanoj u noćnom programu nekadašnje države radnja ni izbliza nije bila toliko bogata zapletima, niti je dosegnula kultni status poput legendarnih "Dinastije" ili "Dallasa", no brojni su gledaoci iz sedmice u sedmicu pratili glavnu junakinju Stefani (Stephanie) Harper, koju su njen suprug Greg Marsden i prijateljica Džili (Jilly) bacili u rijeku punu krokodila

Stefani je preživjela i tu je počeo pravi zaplet priče. Promijenila je ime i postala Tara Vels (Wells) – supermodel spreman na osvetu. Bio je tu i plastični hirurg Den Maršal (Dan Marshall) koji je pretvorio u prekrasnu ženu nakon što je preživjela nesreću s krokodilima, a s kojim je kasnije bila u romantičnoj vezi.


Rebeka Giling: Glumila Stefani Harper. Agencije

Ulogu Stefani Harper tumačila je australska glumica Rebeka Giling (Rebecca Gilling). Ta joj je uloga donijela veliku slavu. Rođena je 3. novembra 1953. u u Sidneju, a prije ulaska u svijet glume bavila se manekenstvom.


Ulogu Stefani Harper tumačila je australska glumica Rebeka Giling. Agencije


-''Povratak u Eden" bila je najveća uloga koju sam dobila. Bilo je to jako zabavno raditi na toj seriji. Zbog dobrog scenarija bila je to naša "Dinastija" s australskom pričom. Pokušala sam svoj lik učiniti što normalnijim, tipičnom seoskom djevojkom. Nikada me nije prestajalo čuditi koliko je serija postala međunarodno popularna. Primila sam doslovno hiljade pisama, od istočne Europe do Azije. Jedina glumačka nagrada za tu ulogu koju sam dobila bila je za glumicu godine u Jugoslaviji. Nažalost, nisu mi je uručili lično - svojevremeno je ispričala Gilling.


Zadnje što je odradila bila je serija "G.P." 1993. godine. Danas se bavi humanitarnim radom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.