ČARLI OBORILA REKORD

Ona je prva osoba koja ima 100 miliona pratilaca na TikToku

Angažman na društvenim mrežama doveo je Čarli do prve uloge u dugometražnom filmu, lansiranja vlastite kolekcije šminke, saradnje s velikim brendovima, reklame za SuperBowl...

Čarli Damelio: Oborila rekord. Instagram

L. K. P.

23.11.2020


Čarli Damelio (Charli D'Amelio) prva je korisnica TikToka koja je skupila 100 miliona pratilaca, ostavivši tako iza sebe brojne zvijezde poput Ariane Grande, Kajli Džener (Kylie Jenner) i Selene Gomez.

Ova 16-godišnjakinja našla se na udaru kritika prije nekoliko dana zbog svog ponašanja na večeri te je počela gubiti i po 14.000 pratilaca po satu. Čini se kako su joj fanovi ipak oprostili te je Čarli oborila rekord na ovoj društvenoj mreži.

-Skupila sam 100 miliona pratilaca na TikToku. Ne znam ni kako bih reagovala, uglavnom zato što još nisam svjesna da je ovo stvarno. Jednostavno, iskreno ne znam šta učiniti. Sama sam u svom kupatilu i gledam objave na Twitteru, a ja iskreno ne znam što da radim. Tako sam zbunjena. Prije samo nešto više od godinu dana bila sam u Konetiketu i redovno se školovala, ne radeći ništa, a sada živim u Los Anđelesu i imam najbolje prijatelje ikad. Da nema pandemije, voljela bih se odmah sresti i pozdraviti sa svih 100 miliona ljudi. Ali to je sada nemoguće - kazala je Čarli u videu koji je podijelila na društvenim mrežama.


Osim što ima najviše pratilaca na ovoj društvenoj mreži, Čarli je oborila još jedan rekord. Naime, ona je prikupila 100 miliona pratilaca u rekordnom roku. YouTubeu je trebalo 14 godina prije nego je prvi korisnik ove platforme prikupio ovoliki broj pratilaca, dok je 16-godišnja Čarli na TikToku to uspjela za godinu i pol.


Ona je svoj profil na TikToku napravila u maju 2019. godine gdje je objavljivala snimke na kojima pleše u svojoj sobi.


Brojka od 100 miliona velika je prekretnica i za samu TikTok aplikaciju.


Angažman na društvenim mrežama doveo je Čarli do prve uloge u dugometražnom filmu, lansiranja vlastite kolekcije šminke, saradnje s velikim brendovima, reklame za SuperBowl... Ona se pojavila i u videospotu Dženifer (Jennifer) Lopez, a njena prva knjiga nazvana "Essenrely Charli: Ultimate Guide to Keeping It Real" bit će objavljena idućeg mjeseca.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.