VEČERAS U 19.30 SATI

Bogatim umjetničkim programom započinje 18. TKT FEST u Tuzli

Otvara se promocijom monografije kojom se obilježava 40 godina umjetničkog rada glumca, profesora, reditelja i producenta Vlade Keroševića

N. Aj.

TKT Fest počinje večeras

Foto: Promo


Osamnaesti TKT Fest bit će otvoren večeras u 19.30 sati promocijom monografije kojom se obilježava 40 godina umjetničkog rada glumca, profesora, reditelja i producenta Vlade Keroševića. 

Nakon svečanog uvoda, bit će izvedena dokumentarno igrana predstava "Šta se bijeli u gori zelenoj" u produkciji Teatra kabare Tuzla, Studentske scene ADU Tuzla i Art centra Ankata. Predstava otvara mnoga pitanja o ravnopravnosti i nasilju nad ženama, ukazuje na mnoge propuste ne samo našeg društva nego civilizacije uopšte.

- Crpeći inspiraciju iz mentaliteta bosanskohercegovačkog čovjeka, redateljski okvir i dramaturška linija predstave može se preslikati na bilo koje geografsko područje, što način na koji se pitanje žene posmatra čini univerzalnim i vanprostornim. TKT Fest - dani akademskog teatra 2020. odvija se pod motom "Punoljetstvo na margini" i trajat će do 2. decembra. Broj publike u teatru je ograničen te su sva mjesta popunjena - saopćili su organizatori.

NA VRH

Podijeli članak na