ESTRADA

Emina Tufo: Želim snimiti duet s Marijom Šerifović

Učimo dok smo živi, tako da svakodnevno nadograđujem sebe i karijeru, kaže Tufo

Emina Tufo. Instagram

Piše: A. Zukić

24.12.2020

Emina Tufo,  bosanskohercegovačka pop-folk pjevačica, popularnost je stekla učešćem u muzičkim takmičenjima „Zvijezda možeš biti ti“ i „Zvezde Granda“.

Svoju karijeru, kaže, gradi postepeno i nigdje ne žuri. 

- Zadovoljna sam, ne želim posrnuti. Idem samo laganim koracima ka cilju. Učimo dok smo živi, tako da svakodnevno nadograđujem sebe i karijeru. 

Emina Tufo. Instagram

Muzički uzor

Ne bježi ni od jednog žanra, voli da miješa sve vrste muzike i to joj pričinjava zadovoljstvo.

- Na mom YouTube kanalu smo napravili projekt „Pjesmom do vašeg srca“, gdje smo objavili deset obrada već poznatih pjesama. Publika tvrdi da te obrade diraju u dušu, te su postigle veliki uspjeh, broje milionske preglede kao i moje pjesme, ali, naravno, uskoro izlazi nova pjesma – otkriva Tufo. 

Njen muzički uzor je Dragana Mirković.

- Svako treba biti uspješan za sebe, potrebno je dosta rada i truda, ali ako moram birati muzički uzor, onda bih izabrala Draganu Mirković, jer je ona neko ko je uspio odvojiti privatni život i karijeru. Ljudi koji je prate to izuzetno cijene i poštuju – iskrena je Emina

Težak period

Ovu pjevačicu krasi ambicija i želja za uspjehom te otkriva da želi snimiti duet s Marijom Šerifović ili Draganom Mirković.

Trenutna situacija sa koronavirusom je promijenila život ljudima s javne scene, a tek nas, smatra ova pjevačica, očekuje težak period. 

- Ova situacija traje devet mjeseci, svi smo se već navikli. Mislim da će nam biti teže kada sve ovo prođe, treba se navići na normalan život. Istrajali smo do sada i trebamo nastaviti tako. Ovo vrijeme sam iskoristila te sam za svoju publiku pripremila dosta toga – kaže Tufo.


Svi ostali su nevidljiv

Pronašla sam osobu koja me „gura“ prema naprijed u svim sferama života, to je veza za poželjeti. Sretna sam što sam pronašla pravog muškarca za sebe. Tip muškarca koji mene privlači je moj muškarac, svi ostali su za mene nevidljivi

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.