PLAVA KRV

Novogodišnja čestitka kraljice Elizabete: Bolji dani će doći

Kraljica i princ Filip proslavili su 73 godinu braka pa je u čestitci stajala i njihova fotografija

Kraljica i princ Filip proslavili su 73 godinu braka pa je u čestitci stajala i njihova fotografija. ARHIV

A. Fazlić

3.1.2021

Praznici i doček 2021. ove su godine potpuno drugačije izgledali nego ranijih godina, kako kod svih tako i u britanskoj kraljevskoj porodica. Kraljica Elizabeta II. (94) slavila je u Windsoru sa suprugom, princom Filipom (99). 

Na službenom profilu kraljevske porodice Elizabeta je podijelila novogodišnju čestitku.

- Možda ćemo još neko vrijeme čekati bolje dane, ali važno je da vjerujemo da će oni doći. Opet ćemo biti s prijateljima, opet ćemo biti s porodicom, ponovno ćemo se sastajati. Kraljica vam želi sretnu Novu godinu - piše u objavi. 

Za svake praznike  kraljevska porodica ima tradiciju kako se slavi, s kim, šta se jede... Ovih posljednjih nekoliko dana bili su drugačiji i nisu mogli ispoštovati tradiciju. 

No objavila je nekoliko trenutaka iz 2020. koje su njoj bile bitne. Ove godine kraljica i princ Filip proslavili su 73 godinu braka pa je u čestitci stajala i njihova fotografija. Zatim, okrugli toranj u Windsoru dvaput je ove godine bio osvijetljen plavim svjetlima u znak zahvalnosti svima koji su se borili protiv pandemije koronavirusa. Također, kraljica je odlikovala Toma Moorea zbog napornog rada u prikupljanju sredstava tokom pandemije. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.