SPLITSKA PJEVAČICA

Severinin obračun: Sudi se sa sutkinjom, napala je i tužiteljicu

Riječ je o sutkinji koja je bila u sudskom vijeću Županijskog suda u Splitu koji odlučuje o Severininoj žalbi na presudu da njezin sin stanuje s ocem Milanom Popovićem

Severina: Borba za starateljstvo. Instagram

A. Č.

12.1.2021

Severina Kojić sutra bi u zagrebačkoj Palači pravde trebala imati ročište u privatnoj parnici koju je protiv nje podignula sutkinja Županijskog suda u Splitu Lucija Lasić.

Sutkinja je pjevačicu tužila u februaru prošle godine i tražila naknadu štete u iznosu od 20.000 kuna zbog izjava koje je Severina dala u novembru 2019. na pres konferenciji povodom početka regionalne turneje “Magic Tour”.

- Ne znam zašto se čudim što se ovo događa i svom psihičkom silovanju od strane oca i institucija kad u ovoj zemlji niti žene niti djevojčice nemaju sudsku zaštitu i podršku za fizičko silovanje. Slično silovanje sam i sama prošla na Županijskom sudu u Splitu, i to u sudskom postupku pokušaja oduzimanja djeteta kod sutkinje Lucije Lasić - rekla je, između ostalog, Severina.


Riječ je o sutkinji koja je bila u sudskom vijeću Županijskog suda u Splitu koji odlučuje o Severininoj žalbi na presudu da njezin sin stanuje s ocem Milanom Popovićem. 

Sutkinja je zbog toga tražila izuzeće, što je sud prihvatio i predmet dodijelio drugoj sutkinji. Ipak, o žalbi još nisu odlučili, iako je preporuka da se predmeti u kojima se odlučuje o dobrobiti djeteta rješavaju žurno.

Nije sutkinja jedina s kojom se Severina “obračunala” u svojim javnim nastupima. Žalila se i na postupanje socijalnih radnika koji vode njezin predmet, djelatnika škole koju dječak pohađa, a krajem prošle godine Hrvatskoj odvjetničkoj komori prijavila je Popovićevu advokaticu, nekadašnju županijsku državnu odvjetnicu Željku Pokupec. 

Ona je 2018. napustila tužilaštvo i počela graditi karijeru kao advokatica. Splitska pjevačica zamjera joj što sad zastupa njezina bivšeg partnera, a 2014. godine je, tvrdi Severina, radila na njezinu predmetu kao županijska državna odvjetnica. 

Smatra da je Pokupec time prekršila Zakon o odvjetništvu i odvjetničku etiku. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.