PORUKE

Oglasila se Ana Bekuta: Djevojke niste krive, prijavite monstruma

Svjedoci smo stravičnih ispovijesti žena

Bekuta: Vrijeme je da se to promijeni. Instagram

N. Demirović

24.1.2021

Pjevačica Ana Bekuta je svoj novi status posvetila temi seksualnog zlostavljanja. Članica žirija "Zvezda Granda" u svojoj novoj objavi navodi da djevojke koje su prošle kroz sve ovo treba da prijave zlostavljača .

- Djevojke, ovih dana svjedoci smo stravičnih ispovijesti žena, djevojaka i djevojčica o seksualnom uznemiravanju i silovanju. U posljednjih par dana pročitala sam stotine svjedočanstava na društvenim mrežama o onome što žene godinama trpe u ovom mizogenom društvu. Nije me uznemirila samo količina tih ispovijesti, duboko me uznemirila količina komentara DRUGIH ŽENA na ono što su, nakon godina ćutanja, priznale neke djevojke koje sada traže pravdu i olakšanje. Ovih dana velikim koracima možemo da promijenimo svijet u kojem rastu naše djevojčice - napisala je Ana i nastavila: 

- Posebno potresno u svim svjedočanstvima koja čitamo su stid i strah koje osjeća žrtva silovanja i vrijeme je da se to promijeni jednom zauvijek. Djevojke, niste krive. Prijavite monstruma. Potražite psihološku pomoć - zaključila je Bekuta.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.