RAZGOVOR

Influenserica Huda Ali za "Avaz": Moja karijera je moja ljubav

Bitno je da moj YouTube kanal uvijek bude raznovrsan

Ima želju da s drugima podijeli sve što radi. Instagram

Razgovarala: Amina Zukić

9.2.2021

Huda Ali je popularna bosanskohercegovačka influenserica koja samo na Instagramu ima 90 hiljada pratilaca. Ova Bosanka po majci, a Sudanka po ocu, jedna je od najpopularnijih regionalnih influenserica, koja iz dana u dan ima sve više fanova.


Javni posao

U razgovoru za „Dnevni avaz“ govorila je o karijeri, ljubavnom životu, a dotakla se i nekih ozbiljnih tema s kojima se susreće u posljednje vrijeme.

Rođena je u Sudanu, sredini čija se kultura mnogo razlikuje od naše u BiH. Ipak, priznaje da se lako naviknula na život u Sarajevu, jer je i prije mnogo godina boravila u glavnom gradu BiH.

- Najbitnije godine odrastanja provela sam ovdje. Kao dijete sam se navikla i mama mi je Bosanka, uvijek je to bilo prisutno u mom životu – rekla je Ali.

Odlučila se za javni posao i ima želju da s drugima podijeli sve što radi. Otvorila je YouTube kanal, čiji je sadržaj raznovrsan.

- Bitno je da moj YouTube kanal uvijek bude raznovrsan. Najdraži su mi motivacioni i Story Time klipovi, volim to snimati, tako se najbolje povežem sa svojim gledaocima – istakla je Ali.

Kaže da se njen život promijenio nabolje nakon popularnosti koju je stekla.

- Postižem ono što želim, ali ništa toliko značajno. To je zbog koronavirusa, nigdje ne izlazim, nigdje ne putujem, pa i ne mogu osjetiti čari uspjeha kad samo sjedim kući i snimam – prokomentirala je influenserica.


Ne zapostavlja obrazovanje. Instagram

Srodna duša

Koronavirus ju je dosta poremetio u planovima, ali će, kaže, sve nadoknaditi.

- Htjela sam ove godine raditi okupljanja “Meet&Greet”, gdje se upoznajem sa svojim gledaocima, ali to trenutno nije moguće u ovoj situaciji. Nadam se da će se to uskoro promijeniti, svakako planiram malo promijeniti mjesto boravka, pa malo i putovati – dodala je Ali.

Osim javnog života, trud ulaže i u obrazovanje. Ima mnogo obaveza, ali ne zapostavlja fakultet .

- Imam nekoliko poslovnih planova, ali o tome ne pričam dok nešto ne realiziram – rekla je Huda.

Trenutno je fokusirana na karijeru i ne razmišlja o emotivnoj vezi.

- Kada budem pronašla svoju srodnu dušu, to ću podijeliti s vama. Trenutno mi je karijera na prvom mjestu, ali vjerujem u to da ću jednog dana promijeniti mišljenje te da ću se i ja zaljubiti. Naravno, to ne znači da ću napustiti svoju karijeru, ljubav koju imam prema svom poslu je baš velika – otkrila je Ali.


Više se prihvata kad je neko drugačiji. Instagram

Biti drugačiji

O trendu koje današnje djevojke prate kaže:

- Voljela bih da vidim djevojke koje malo više „furaju“ svoj fazon, ali moram biti iskrena, makar ja to primjećujem, mlađe generacije stvarno imaju svoj stil odjeće i način šminkanja. To se počelo polako mijenjati, što mi je baš drago, to je zato što se više prihvata kad je neko drugačiji.

O takvim stvarima se ne šuti. Instagram

To nije njihova sramota

Razgovarali smo na temu o  zlostavljanim ženama, o čemu je ona već pričala na svom YouTube kanalu, gdje je podijelila svoje iskustvo. U posljednje vrijeme sve više žena javno priznaje da su zlostavljane, kako kod nas u regionu tako i u Holivudu.

- Imam svoj video na temu “seksualno zlostavljanje”. Ispričala sam svoju priču, podijelila svoje iskustvo. Mislim da je bitno da se o takvim stvarima ne šuti. Djevojke i žene moraju znati da to nije njihova sramota i da to moraju podijeliti s ljudima. Zato sam ja podijelila svoju priču, iz razloga što znam da veliki broj žena, nažalost, prolazi danas kroz to, da se ne osjećaju kao da su same. Moramo svi zajedno poraditi na tome – rekla je lijepa influenserica.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.