ZAKAZAN ZA 9. APRIL

Zbog korone i Rade Šerbedžija priprema koncert online

Uvijek se sjetim što mi je moj dragi Kemo rekao kad sam bio gost na njegovom koncertu, kazao je Šerbedžija

N. Aj.

Rade Šerbedžija

Foto: Arhiv


Rade Šerbedžija i "Zapadni kolodvor band" u pripremama su za svoj virtualni koncert. Zakazan je za 9. april, a Rade Šerbedžija složio je listu hitova koje će tom prilikom izvesti.

Među dobro znanim hitovima publika će imati prilike prvi put čuti i pjesme s Šerbedžijinog aktualnog studijskog albuma "Ne okreći, se sine". Godina u kojoj su svi očekivali povratak koncerata uživo i dalje je neumoljiva tako da mnogim muzičarima ne preostaje ništa drugo već svirati za publiku online.

- Prvi virtualni koncert imao sam prošle godine i bio je naručen od jedne crnogorske televizije. Napravio sam ga u blizu svoje kuće u Barbarigi, a moja publika uživo bila je moja porodica, žena, djeca i unuci. Novi virtualni koncert koji spremam bit će ipak drugačiji. Osmislili smo scenografiju koju ćemo smjestiti u "Croatia Records Studio" i pokušat ćemo atmosferom i pjesmom ući u domove publike. Iako mi je jako bitan taj kontakt s publikom jer se njoj obraćam, pjevam i pričam, zbog svih epidemioloških mjera publika će ovog puta biti kamermani i moji gosti - rekao je Šerbedžija.

Gosti Šerbedžijinog virtualnog koncerta bit će diva Gabi Novak i džez pijanista Matija Dedić s kojima je ostvario saradnju i na albumu u pjesmi "Otkako te ne volim", glumica i pjevačica Maja Posavec i glumac Goran Bogdan koji glumi u Šerbedžijinom aktualnom singlu "Govorila je tako tiho, tiho, tiho...". Uz sjajne muzičare koji čine "Zapadni kolodvor band" Mario Igrec, Antun Stašić, Ranko Purić Cambi, Marjan Krajna i Dario Hleb, Rade Šerbedžija nesumnjivo će pokazati svoje scensko iskustvo i odabranim pjesmama oduševiti publiku cijelog svijeta.

A pjesme će biti i nove i stare.

- Uvijek se sjetim što mi je moj dragi Kemo rekao kad sam bio gost na njegovom koncertu. Otpjevao sam svoju novu pjesmu na gitari, on me pogledao u čudu, odmaknuo se od mikrofona da publika ne čuje te mi rekao kako je nova pjesma dobra samo onda kad postane stara. Veselim se, eto tome, što će i moje nove pjesme uskoro postati stare - dodao je Šerbedžija.

Ulaznice za virtualni koncert "Ne okreći se sine" mogu se kupiti preko sistema entrio.hr po cijeni od 80 kuna odnosno oko 20 KM do 7. aprila te 100 kuna, oko 25 KM, od 7. do 9. aprila.

Više o temi Rade Šerbedžija

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na