UOČI PREMIJERE OSTVARENJA

Mlada zvijezda Tanovićevog filma "Deset u pola" Kerim Čutuna za "Avaz": Postoji "slatka" trema, za mene je ovo nepoznato

Mogu reći da vjerujem Danisu, vjerovao sam i u sebe u toku procesa, nadam se da pozitivan rezultat neće izostati, kazao nam je Čutuna

Piše: N. Aj.

12.8.2021

Čutuna: Optimističan sam i radujem se premijernom prikazivanju. Instagram

Sutra počinje 27. Sarajevo Film Festival, koji će biti otvoren premijerom filma "Deset u pola" oskarovca Danisa Tanovića.

Mnogo se proteklih mjeseci govorilo o ovom ostvarenju koje je snimanu u srcu Sarajeva - na Baščaršiji.

Uloge su, između ostalih, ostvarili i Izudin Bajrović te Branko Đurić Đuro potpomognuti mladim snagama Kerimom Čutunom i Helenom Vuković.

Uoči same premijere mlada zvijezda Tanovićevog filma Kerim Čutuna za "Avaz" je otkrio kako se osjeća te ima li treme.

Optimističan sam i radujem se premijernom prikazivanju. Očekujem da će me film zabaviti i uvući u priču, kao i ostatak publike. Postoji "slatka" trema. Za mene je sve prilično nepoznato, kad je u pitanju ceremonija i premijerno gledanje filma zajedno s ekipom i ostalom publikom. Sretan sam - kazao nam je Čutuna.


Čutuna na setu snimanja "Deset u pola". Arhiv

Na naše pitanje je li do sada gledao finalni rad "Deset u pola" te je li zadovoljan onim što je vidio, mladi glumac odgovara:

- Sa obzirom na to da ću i ja gledati film prvi put, nisam siguran da mogu dati adekvatan odgovor. Mogu reći da vjerujem Danisu, vjerovao sam i u sebe u toku procesa, nadam se da pozitivan rezultat neće izostati.

Osim ostvarenja "Deset u pola", SFF će biti otvoren i omnibusom "Pisma s krajeva svijeta" filmskog kolektiva Bistrik7, međunarodne grupe reditelja prve generacije na sarajevskoj film.factory kultnog reditelja Bele Tara (Bele Tarra).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.