MLADA GLUMICA

Helena Vuković danima ne spava od uzbuđenja: Večeras će zasjati na otvorenju SFF-a, radila je s oskarovcem

Mnogo razloga je za sreću, ali i za tremu, kazala nam je Vuković

Piše: N. Aj.

13.8.2021

Vuković: Sigurna sam da je u filmu najboljih 90 minuta našeg zajedničkog rada. Arhiv

Premijerom filma "Deset u pola" jedinog bh. oskarovca Danisa Tanovića večeras će zvanično biti otvoren 27. Sarajevo Film Festival (SFF).

Ekipa "Avaza", zajedno s kolegama iz drugih medija" danas je imala priliku pogledati ovo ostvarenje u kojem glavne uloge tumače Izudin Bajrović i Branko Đurić Đuro.

Igraju i mladi glumci Helena Vuković i Kerim Čutuna, koji dobar dio radnje filma o sarajevskim ćevapima, ali i prijateljskim i porodičnim odnosima, "nose na svojim leđima".

Uoči same premijere, ali i početka SFF-a, Helena Vuković je za portal "Avaza" priznala da ima tremu što će, između ostalog, gledati sebe na velikom platnu.

Vuković na setu snimanja "Deset u pola". Arhiv

- U posljednih desetak dana, kako sam saznala da će film biti premijerno prikazan na SFF-u, ne spavam od uzbuđenja. Prvi put ću prisustvovati ceremoniji otvaranja festivala, vidjeti sebe na velikom platnu...

Mnogo razloga je za sreću, ali i za tremu. Film nisam pogledala, ali sigurna da je u njemu najboljih 90 minuta našeg zajedničkog rada. Čvrsto vjerujem da će publika uživati i sretna sam zbog velikog interesovanja - gotovo sve projekcije su već rasprodate - kazala nam je Vuković.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.