ŠESTI DAN SFF-A

Glamur na Crvenom tepihu: Sara Lustig oduševila haljinom

Crvenim tepihom, najveće filmske smotre u ovom dijelu Evrope, prodefilirali su reditelji filmova iz Takmičarskog programa - kratki film

N. Ajnadžić

18.8.2021

DEtalj sa crvenog tepiha - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+2

Šestog dana Sarajevo Film Festivala (SFF) bosanski ćilim ispred Narodnog pozorišta Sarajeva (NPS) opet je ugostio mnoge zvijezde iz svijeta filma.

Crvenim tepihom, najveće filmske smotre u ovom dijelu Evrope, prodefilirali su reditelji filmova iz Takmičarskog programa - kratki film.

Reditelj filma "Evolucija" Kornel Mundruco (Mundruczo), koji se prikazuje u okviru programa U fokusu, rekao nam je da je u Sarajevu uvijek lijepo.

- Nije mi prvi put, a uvijek sa sobom nosim lijepa sjećanja. Ovo je kao zadatak, doći na ovaj Festival, bilo da prezentiraš svoje ostvarenje ili daješ podršku drugima. Publika u Sarajevu je jako osjetljiva. A u filmu se radi o traumama, o tranziciji između generacija, a radnja je o ratnim dešavanjima, zbog čega mislim da je pogodna za publiku ovdje. Jako me zanima kako će proći projekcija - kazao je Mundruco.

Ekipa filma "Velike slobode". S. Šantić

Sebastian Mejs (Meise) reditelj "Velike slobode", koji dio takmičarskog programa za najbolji igrani film na crvenim tepihu je kazao kako bi bio sretan kada bi osvojio "Srce Sarajeva".

- Ovo mi nije prvi put na ovom Festivalu, bio sam prije deset godina, dva puta i jako mi se svidjelo. Nažalost, sada nisam stigao pregledati ostale filmove iz takmičarskog programa. Ne mislim da se Festival promijenio za tih 10 godina - kazao nam je Mejs.

Dodao je da je za njega koncept slobode preširok.

Gošća večeri bila je Sara Lustig, kćerka Branka Lustiga, koja je oduševila svojom dugom haljinom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.