ISPOVIJEST

Supruga Tome Zdravkovića: Mislim da je bio zaljubljen u Silvanu Armenulić, ali ona je za njega bila nedostižna

Počela sam da ga shvatam tek kada mi je rekao: "Sve što možeš rukom da dotakneš, to nije vrijedno, to nije život"

L. S. R./K1

Gordana Zdravković

Foto: K1


Supruga Tome Zdravkovića, Gordana Zdravković, nakon što je pogledala film o životu legendarnog pjevača, podijelila je dojmove  sa medijima u Srbiji.

- Sinoć sam vidjela film i Toma je za mene sada opet živ. On je sa mnom uvijek, ali kada sam sinoć vidjela film, to je bilo strašno – rekla je i zaplakala.

Kaže da je glumac Milan Marić  u filmu "99 odsto Toma".

- Nisam mogla da vjerujem koliko je njegov govor isti, njegovi maniri. Plašila sam se da će biti ovako. Nisam znala da će Milan toliko da uđe u lik i Tominu emociju. Svaki Milanov gest, pokret, mimika lica... toliko podsećaju na Tomu da je to nevjerovatno - rekla je supruga Tome Zdravkovića u "Uranku" na K1.

  • Toma Zdravković i Silvana Armenulić

    Toma Zdravković i Silvana Armenulić

    Foto: Arhiva


Iskreno je govorila i o životu sa najvećim boemom. U braku su proveli 18 godina.

- Život sa Tomom nije bio lak, ali nije bilo ni teško. U početku je bilo veoma konfuzno. Imala sam 25 godina kada smo se upoznali, a on je bio 12 godina stariji. Bio je oformljena ličnost i morala sam to da prihvatim. Nisam htjela da ga mijenjam. Morala sam da se uklopim u njegov život. On je bio čovjek koji je jako malo pričao, morala sam sama da dolazim do rješenja i saznanja šta voli i šta ne voli. Bio je nepoverljiv, stalno je imao sumnje. Počela sam da ga shvatam tek kada mi je rekao: "Sve što možeš rukom da dotakneš, to nije vrijedno, to nije život". Govorio je da mu je isto da li živi u palati ili u sobici. Stalno je bio na ivici. Tražio je slobodu. Pitao bi: "Zašto ljudi moraju da imaju vozačku dozvolu?", govorio bi mi: "Nemoj da čekaš da nešto završiš da bi živjela, živi svakog trenutka".

Gordana Zdravković kazala je i da pretpostavlja da je njen suprug bio zaljubljen u Silvanu, ali da to nikada nikome nije rekao.

- Među njima je postojalo veliko prijateljstvo, ali ona je za njega bila nedostižna. Vjerujem da nikada nije imao hrabrosti ni da joj kaže da je voli. Kada je poginula, bio je očajan. Sjećam se da nam je Lepa Lukić to javila. Nikada ga takvog nisam vidjela, toliko tužnog - ispričala je ona u "Uranku" na K1.

NA VRH

Podijeli članak na