FILM BLACK WIDOW

"Disney" će isplatiti 50 miliona dolara Skarlet Johanson zbog kršenja ugovora

Sretna sam što je spor s "Disneyjem" okončan. Nevjerovatno sam ponosna na posao koji smo radili zajedno i godinama sam uživala u saradnji s njima. Radujem se zajedničkim projektima na kojima ćemo raditi u budućnosti, kratko je prokomentarisala Johan

Slavna glumica Skarlet Johanson. Agencije

N. Aj.

1.10.2021

Glumica Skarlet Johanson (Scarlett Johansson) i "Disney" su postigli dogovor u vezi s filmom "Black Widow" zbog kojeg je slavna glumica tužila ovu kompaniju, piše ugledni magazin "Variety".

"Disney" će joj isplatiti 50 miliona dolara zbog kršenja ugovora.

Glumica je u tužbi navela kako je njena plata bila povezana isključivo s prikazivanjem filma "Black Widow" u kinima, odnosno da u ugovoru nije navedeno da će ostvarenje istovremeno biti objavljeno i na streaming platformama.

- Sretna sam što je spor s "Disneyjem" okončan. Nevjerovatno sam ponosna na posao koji smo radili zajedno i godinama sam uživala u saradnji s njima. Radujem se zajedničkim projektima na kojima ćemo raditi u budućnosti - kratko je prokomentarisala Johanson.

Alan Bergman, predsjednik "Disney Studios Contenta", rekao je da je i on zadovoljan što je riješio spor.

- Veoma sam zadovoljan što smo uspjeli postići zajednički dogovor sa Skarlet Johanson u vezi s "Crnom udovicom". Cijenimo njen doprinos Marvelovom kinematografskom univerzumu i radujemo se zajedničkom radu na brojnim nadolazećim projektima, uključujući Disneyjevu "Kulu terora" - rekao je Bergam.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.