"UHVATI ZECA"

Sarah Džesika Parker u novim epizodama "Seksa i grada" čita knjigu Lane Bastašić

Inače, Bastašić je rođena u Zagrebu, odrasla u Banjoj Luci i trenutno živi u Barceloni

Sarah Džesika Parker. AGENCIJE

A. F.

9.10.2021

Na zvaničnom Instagram profilu nove sezone serije "Seks i grad" objavljena je fotografija knjige koju  Sarah Džesika (Jessica) Parker (u seriji Carrie Bradshaw) čita, a riječ je o djelu "Uhvati zeca" književnice Lane Bastašić.

Roman "Uhvati zeca" preveden je na engleski jezik "Catch The Rabbit", a popularna glumica odabrala ga je kao knjigu koju Carrie Bradshaw čita u novim epizodama "Seksa i grada".



Objava sa zvanične stranice. INSTAGRAM

Inače, Bastašić je rođena u Zagrebu, odrasla u Banjoj Luci i trenutno živi u Barceloni, a na novosti o knjizi imala je šaljiv komentar: - Nadam se da će mi Parker dati par svojih cipela da platim režije za tri mjeseca - rekla je književnica

Uz smijeh je dodala kako su joj se zbog američke glumice počeli javljati bivše ljubavi, te kako za njih ima jednostavan i kratak komentar: "Što me sada tražiš, pored njih toliko, gdje si bila kad sam bio niko".

Roman "Uhvati zeca" dobio je Evropsku nagradu za književnost 2020. godine, a preveden je na 18 jezika. Ove godine je nagrađen priznanjem Latisana per il Nord Est 2021., a 2019. je ušao u najuži izbor za NIN-ovu nagradu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.