SVJETSKI USPJEH

Bh. dizajnerica Soraja Ćehić kreirala scenografiju za novi spot grupe "Maneskin"

Dobila poziv od produkcijske kuće "Think|Cattleya"

Ćehić: Živi i radi u Rimu. Edvin Kalić

L. K. P.

22.10.2021

Grupa "Maneskin", pobjednici ovogodišnjeg Eurosonga, početkom ovog mjeseca predstavila je pjesmu "Mammamia", a jučer su premijerno prikazali i spot za ovu numeru.

Bosanskohercegovačka dizajnerica Soraja Ćehić, koja živi i radi u Rimu, kreirala je scenografiju za novi spot italijanske grupe.




Ćehić je dobila poziv od produkcijske kuće "Think|Cattleya", nakon čega je menadžment grupe "Maneskin" pregledao njen portfolio i na osnovu sadržaja njene web stranice odlučili pristati na saradnju.


Saradnja s imenima iz svijeta mode kakva su Džon Galiano (John Galliano), Jurgen Teler (Jürgen Teller), Adriana Lima, Kendal Džener (Kendall Jenner), Gvendolin Kristi (Gwendolin Christie), Điđi Hadid (Gigi), poslovna su svakodnevica naše ddizajnerice.


Soraja Ćehić rođena je i odrasla u umjetničkoj porodici, dijelom u Njemačkoj, a dijelom u Mostaru, koji je odigrao značajnu ulogu kako u njenom privatnom, tako i u profesionalnom životu. Nakon sticanja zvanja diplomirane inžinjerke arhitekture radila je kao dizajnerica enterijera, da bi se potom bacila se u modne vode. Tako je danas Ćehić set-dizajnerica za popularne brendove kao što su "Gucci", "Prada", "Armani", "Chanel", "Versace"…

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.