TRAGEDIJA

Glumac iz "Rusta" otkrio što se događalo na setu: Bio sam uplašen za svoj život

Hadson kaže da se nije žalio jer je nov u poslu i mislio je da će ga smatrati problematičnim ako izrazi zabrinutost

Jan A. Hadson. Instagram

L. S. R.

26.10.2021

Jan A. Hadson (Ian A. Hudson), jedan od članova glumačke ekipe filma "Rust", za  TMZ je ispričao što se događalo na setu filma na kojem je smrtno stradala  Halina Hačins (Halyna Hutchins).

Hadson, koji u filmu glumi odmetnika, kaže da je njegova posljednja scena u filmu 8. oktobra bila pucnjava u kojoj je ubijen i kaže da je bio prestravljen. Po njegovim riječima, u sceni je bilo 20 pištolja i dvije puške koje su ispucavale ćorke, a jedina zaštita od nezgode bio je štit oko kamere i dodao da su iza kamere stajali ljudi, za što stručnjaci za oružje kažu da se nije smjelo dogoditi.


Sa seta filma "Rust". Instagram

Hadson kaže da je bio uplašen za svoj život, jer je pravo oružje bilo upereno u njega i ispaljivalo ćorke. Također je rekao da su ga gađali i mali komadi kartona. Glumac je rekao da se nije žalio jer je nov u poslu i mislio je da će ga smatrati problematičnim ako izrazi zabrinutost.

Kaže da su drugi, iskusniji glumci provjeravali svoje oružje dva ili tri puta nakon što su ga primili od oružara i da nije bilo važno jesu li im rekli da je pištolj "hladan" ili "vruć".

Dodaje da Alek Boldvin (Alec Baldwin) nije provjeravao oružje, već se oslanjao na pomoćnika reditelja koji ga je uvjeravao da je pištolj hladan.

Hadson je ispričao da je reditelj Džoel Souza (Joel) hvalio oružarku Hannah Gutierrez-Reed zbog odličnog posla te dodao da nitko od filmske ekipe nije koristio oružje kada su kamere bile isključene.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.