ODLUČIO SUDIJA

Nastavlja se suđenje Aleku Baldvinu za ubistvo iz nehaja: Zakazali ga u julu

Glumcu će se suditi za smrtonosno pucanje u snimateljicu Halinu Hačins

Alek Baldvin. Facebook

L. S. R.

27.2.2024

Suđenje glumcu Aleku Baldvinu (Alec Baldwin) za ubistvo iz nehata zakazano je za 10. juli, odlučio je u ponedjeljak sudija iz Novog Meksika.

Baldvinu će se suditi za smrtonosno pucanje u snimateljicu Halinu Hačins (Halyna Hutchins) 2021. tokom snimanja vesterna "Rust". 

Optužbe protiv Baldvina već su jednom odbačene. Hačins je preminula kad je iz replike revolvera Colt .45, kojim je Baldvin vježbao u crkvi izvan Santa Fea, ispaljen pravi metak koji je također ranio i reditelja Džoela Souzu (Joel).

Rekviziterki filma "Rust"  Hani Gutitez (Hannah Gutierrez) sudi se zbog navodnog donošenja pravog metka za Colt .45 na snimanje, te zbog onoga što su tužitelji nazvali "aljkavim i neprofesionalnim" radom. Policiji je rekla da je napunila u Baldvinov pištolj pravim metkom, zamijenivši ga za lažan.

Poput Baldvina, Gutiret se suočava s optužbom za nenamjerno ubojstvo. Njeni advokati tvrde da je ona žrtveni jarac za glumčevo nepoštivanje sigurnosnih pravila o vatrenom oružju i haotičnu, niskobudžetnu produkciju u kojoj su ignorirane sigurnosne smjernice industrije.

Alek Baldvin izjasnio se da nije kriv za ubistvo snimateljice.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.