FILM "RUST"

Nova tužba protiv Boldvina: Kolege tvrde da imaju PTSP nakon ubistva snimateljice

Aleku Boldvinu su prošlog četvrtka umanjene optužbe za ubistvo iz nehata

Alek Boldvin. Instagram

L. S. R.

28.2.2023

Protiv glumca  Aleka Boldvina (Alec Baldwin) tri člana filmske ekipe podnijela su tužbu, tvrdeći kako su pretrpjeli anksioznost i posttraumatski stresni poremećaj (PTSP) nakon što je on ustrijelio snimateljicu Halinu Hačins (Halyna Hutchins) na snimanju filma "Rust", piše TMZ.

Tužbu su podnijeli  Ros Adiego (Ross Addiego), Doran Kurtin (Curtin) i Riz Prajs (Reese Price), koji su se u trenutku incidenta nalazili u blizini glumca. 


Kako oni tvrde, zadobili su i povrede sluha nakon što je glumac iz pištolja ispalio metak. U tužbi su naveli kako glumac nije pridavao dovoljno pažnje treningu s vatrenim oružjem te kako nije dobro provjerio je li pištolj napunjen mecima.

Boldvinu su prošlog četvrtka umanjene optužbe za ubistvo iz nehata te je moguće da će dobiti i manju zatvorsku kaznu. Dosad je mogao dobiti minimalno pet godina zatvora, ali s izmijenjenom optužnicom, u kojoj je uklonjena otegotna okolnost da je ubistvo počinjeno vatrenim oružjem, zatvorska kazna je sada najviše 18 mjeseci. Boldvin je u četvrtak na suđenju rekao da je nevin. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.