BOSANSKA ADEL

Bugojanka Šejla Hujdur za "Avaz": Dugo sam čekala svojih pet minuta u "Zvezdama Granda"

Ostvarila mi se želja da radim s Marijom Šerifović

A. Hodžić

Šejla Hujdur

Foto: Promo


Bugojanka Šejla Hujdur očarala je žiri popularnog muzičkog takmičenja “Zvezde Granda” raskošnim vokalom.

U nekim od komentara publike može se pročitati „da se dugo nije pojavio vokal kakav ima talentirana pjevačica iz naše zemlje koju su fanovi već prozvali „bosanskom Adel“.

Za “Avaz” je podijelila prve utiske nakon emisije te otkrila kako se zainteresirala za muziku.

Razlog za sreću

- Vjerujte, još se sliježu utisci iako je prošlo poprilično vremena od emitiranja emisije u kojoj sam nastupala. Veoma sam zadovoljna. Sama činjenica da se to ljudima svidjelo, ogroman je razlog za sreću - kaže Šejla.

Prema mišljenju mnogih, jedan ste od boljih vokala koji se pojavio u „Zvezdama Granda“. Koliko Vam to imponira?

- Velike su to riječi, ali mi itekako imponira, jer sam dugo čekala da doživim tih svojih pet minuta u kojima ću pokazati sve što znam. Zaista se nisam nadala da će ljudi tako reagirati, ali sam počašćena i sretna zbog toga.

Koliki je sada pritisak na Vama?

- Moram priznati da sada imam veću odgovornost i da u drugom krugu moram težiti da se pokažem još bolje. A pritiska nema, tu je samo ogromna podrška, koja od mene očekuje bolje, a ja ću se svakako potruditi da ih ne razočaram.

Veoma zahvalna

  • Šejla Hujdur

    Šejla Hujdur

    Foto: Promo


Odabrali ste Mariju Šerifović za mentora, je li Vam to oduvijek bila želja?

- Takmičenje pratim već dugo i kad sam saznala za mentorstvo, odmah sam Mariju zamislila kao nekoga ko bi me mogao voditi kroz sve to. Imala sam tu želju i, eto, hvala Bogu, ostvarila mi se.

Kada se pojavio interes za muziku?

- Sve je počelo još u djetinjstvu. Roditelji su prepoznali moj talent, a pomogao mi je i moj prijatelj Edin Ćatić Bato, koji radi u Kulturno-sportskom centru (KSC) „Bugojno“ i koji je konstantno radio sa mnom da bih postigla uspjeh, tako da sam veoma zahvalna.

Kakvi su Vam daljnji planovi?

- Plan mi je da se pripremam i da se još bolje, sa što manje treme, predstavim u drugom krugu. Planiram i da, u saradnji s KSC-om „Bugojno“, snimim nekoliko covera i da možda održim i jedan koncert. Ali o tom potom.

Želim duet s Dinom Merlinom

S kim biste rado snimili duet?

- S Dinom Merlinom. To je čovjek koji mene inspirira u svemu, tako da mi je velika želja da ga upoznam i da jednog dana i snimim nešto s njim.

NA VRH

Podijeli članak na