PLATILE NA LICU MJESTA

Srbijanski bend "Frajle" novčano kažnjene u Hrvatskoj

Članice benda su zbog neposjedovanja radne dozvole sankcionisane kaznama između 900 i 1.300 eura

"Frajle". Arhiva

L. S. R.

9.11.2021

Poznati srbijanski  trio "Frajle" nastupile su prošlog vikenda u hrvatskom mjestu Pitomača i to bez radne dozvole, zbog čega su morale da plate kaznu.

Kako piše hrvatski portal Virovitica.net, članice benda su zbog neposjedovanja radne dozvole sankcionisane kaznama između 900 i 1.300 eura.

Naime, iako je Policijska uprava virovitičko-podravska upozorila da djevojke ne mogu dobiti potvrdu o prijavi rada, te da samim tim ne mogu ni nastuoti, organizator se, kako se navodi, oglušio i "Frajle" su zapjevale.


"Frajle". Arhiva

Zbog toga je policija podnijela optužni prijedlog Prekršajnom sudu u Virovitici koji se tiče zakona o strancima. Oni su se pozvali na odluku Ministarstva unutrašnjih poslova koja je na snazi od 18. aprila ove godine, u kojoj je naznačeno da izvođači ne mogu da dobiju potvrdu o prijavi rada u objektu, već se one mogu izdavati (uz uslove propisane zakonom o strancima), samo ako se nastupi održavaju na javnim površinama. Pjevačice su kaznu, prema pisanju portal Virovitica.net, morale da plate na licu mjesta.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.