GLAMUR U LONDONU

Najiščekivanija premijera: Lejdi Gaga zasjenila i Salmu Hajek

Svi su došli, samo ne i veliki Al Paćino

Lejdi Gaga. Agencije

L. S. R.

10.11.2021

Sinoć je u Londonu upriličena premijera najiščekivanijeg filma godine "House of Gucci", na kojoj je u centru pažnje bila Lejdi Gaga (Lady) u spektakularnoj ljubičastoj "Gucci" kreaciji. Zasjenila je i seksepilnu Salmu Hajek (Hayek).

Uz Gagu, tu je bila i A-lista glumaca i glumica, s kojima je dijelila set na snimanju filma - Adam Drajver (Driver), Salma Hajek i  Žared Leto (Jared Leto). I svi oni nosili su modne kombinacije kultne talijanske modne kuće. Nedostajao je samo Al Paćino  (Pacino).

Film reditelja  Ridlija Skota (Ridley Scott) baziran na knjizi "The House of Gucci: A Sensational Story of Murder, Madness, Glamour, and GreedDok" prati život  Patricije Ređani (Patrizija Reggiani), Talijanke koja se 1972. godine udala za  Mauricija  Gučija (Maurizzio Gucci), unuka osnivača kuće "Gucci".


Glavni glumci na crvenom tepihu. Agencije

Nakon 12 godina braka, Mauricio je ostavio zbog mlađe žene. Nekoliko godina poslije službeno su se razveli, a Patricija je dobila 500.000 dolara godišnje alimentacije.

Uskoro nakon razvoda dijagnosticiran joj je tumor na mozgu, koji je preboljela bez većih posljedica, a onda je naručila ubistvo svog bivšeg supruga...

- Godinu i pol živjela sam kao Ređani, od toga devet mjeseci govorila s talijanskim akcentom, i ispred kamere i izvan seta. Nisam izlazila iz te uloge. I na setu i u hotelskoj sobi živjela sam i govorila kao Ređani, a potkraj snimanja počela sam osjećati neke psihičke probleme. Sjećam se da sam jednom u Italiji krenula u šetnju, dva mjeseca to nisam radila, i odjednom me uhvatila panika jer sam pomislila da sam opet na setu - rekla je Gaga za američki "Vogue".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.