SRBIJANSKA GLUMICA

Štajnfeld se zahvalila kolegama koji su povukli učešće na regionalnim Susretima pozorišta u Brčkom

Povukli se kad su čuli da je član žirija Branislav Lečić, kojeg je Štajnfeld optužila da ju je seksualno napastvovao 2012. godine

Danijela Štajnfeld i Branislav Lečić. AVAZ

E. Ć.

21.11.2021

Srbijanska glumica Danijela Štajnfeld se zahvalila onim kolegama i kolegicama koji su povukli svoje učešće na regionalnim Susretima pozorišta u Brčkom kada su saznali da je član žirija Branislav Lečić, kojeg je glumica optužila da je seksualno napastvovao 2012. godine.

Štajnfeld se kratko obratila svojim pratiocima ističući važnost poteza svojih kolega.

- Ako vjerujete jednoj ženi, ostale će progovoriti. Ako progovore, naš će svijet konačno biti na putu zacjeljenja od nasilja normalizovanog nad nama ženama od vjeke vjekova. Hvala ekipi ‘Sedam Strahova’. Tri ova čina učiniše vas lučonošama usred mračnog tunela naše svakodnevnice - napisala je Štajnfeld, koja je u svoju objavu dodala i saopćenje potpisano od strane rediteljice Selme Spahić, dramaturginje Emine Omerović, scenografkinje Mirne Ler, te kostimografkinje Lejle Hodžić, odnosno autora predstave "Sedam strahova" BNP Zenica.

Podsjećamo, prvo je ekipa predstave “64” u režiji Alise Stojanović i produkciji beogradskog pozorišta Atelje 212 povukla svoje učešće na festivalu, pošto je saznala da je glumac Branislav Lečić jedan od članova žirija. Isto su kasnije učinili i reditelj predstave "Šindlerov lift" Kokan Mladenović, kao i pisac Darko Cvijetić.


Sa druge strane, Branislav Lečić reagovao je danas rekavši da se trenutno vodi “najbrutalnija kampanja protiv njega”.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.