MODNI USPJESI

Bh. maneken s adresom u Americi Emil Dostović za "Avaz": Nijemci su zbog mene došli u Majami

Uživao sam radeći s Majkom Mejerom jedan na jedan

Emil Dostović. Arhiva

Piše: A. Hodžić

7.12.2021

Jedan od najuspješnijih bosanskohercegovačkih manekena s adresom u Americi Emil Dostović prije nekoliko dana snimio je kampanju za njemački brend čajeva “Skeisan”. Za potrebe ovog snimanja ekipa iz Njemačke došla je kako bi snimila našeg manekena porijeklom iz Banovića.


Dobar posao

- Snimanje za “Skeisan” kampanju bilo je zaista odlično. Dobio sam taj posao putem moje agencije “Front Management” u Majamiju. Majk Mejer (Mike Meyer) je doletio iz Njemačke da snimi ovu kampanju u Majamiju. Zaista sam uživao radeći s Majkom jedan na jedan i odlično se proveo. Vrlo sam zahvalan “Skeisanu” što su me izabrali za ovu kampanju. Mislim da su slike koje su izašle odlične i da smo napravili dobar posao - rekao nam je Dostović.

Ističe da je “Skeisan” veoma dobar brend koji ima potencijal da bude veliki, jer su dobro finansirani.

- Vjerujem da će ova reklama obići svijet i sigurno će zaživjeti među ljudima. Majk je odličan fotograf, mislim da je učio od legendarnog Petera Linberga (Peter Lindbergh). On snima velike reklamne kampanje skoro pa svakodnevno i moj cilj je ponovo raditi s njim na nekoj lijepoj kampanji - kazao je Dostović.

Inače, Dostović je iz rodnih Banovića otišao 1998. godine te ističe kako nimalo nije bilo lako uspjeti na američkoj modnoj sceni.


Emil Dostović. Arhiva

Odlična agencija

- Modna industrija je veoma konkurentna ovdje, u Americi. Potrebno je vrijeme da se razvijete u profesionalnog modela koji radi mnoge poslove. Zato je tako važno raditi s odličnom agencijom za modni proboj i rad. Blagoslovljen sam da radim na nekim od najvećih modnih tržišta kao što su Njujork, Pariz, Milano, London, Majami i Los Anđeles. Veoma sam zahvalan svim sjajnim ljudima koje sam upoznao na tom putu - zaključio je bh. model.




Nedostaje mi familija u Banovićima

- Nažalost, otkako sam se preselio u Ameriku, poslije rata, nisam imao još priliku da se vratim svojoj Bosni i Banovićima, ali ih nikad nisam zaboravio. Najviše mi nedostaju familija i svi drugovi s kojima sam odrastao u Banovićima. Nadam se u budućnosti da ću imati više prilika da se vratim u Bosnu i da dolazim puno češće - istakao je Dostović.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.