PROBLEMI POP ZVIJEZDE

Rod Stjuart i njegov sin priznali krivicu za napad na zaštitara

Prema sudskim zapisima, pjevač i njegov sin izjasnili su se krivima u prekršajnoj optužbi o blažem nasilju, a Džesi Dikson nema prigovora na to

Rod Stjuart. Agencije

L. K. P.

18.12.2021

Britanska pop zvijezda Rod Stjuart (Stewart)i njegov sin izjasnili su se krivima za naguravanje sa zaštitarom luksuznog hotela na Floridi prije dvije godine, no nijednom od njih ne prijete ni zatvorska ni novčana kazna.

Pjevač i njegov sin Šon (Sean) optuženi su za fizički obračun sa zaštitarom Džesijem Diksonom (Jessie Dixon) u luksuznom floridskom hotelu Breakers u Palm Beachu 31. decembra 2019. godine.

Do incidenta je došlo pošto im Dikson nije dopustio organizaciju privatne novogodišnje zabave u hotelu. Čuvar je sudu rekao da ga je Stjuart udario šakom u prsa, a njegov ga je sin potom odgurnuo.


Rod i Šon Stjuart. Agencije

Prema sudskim zapisima, pjevač i njegov sin izjasnili su se krivima u prekršajnoj optužbi o blažem nasilju, a Džesi Dikson nema prigovora na to, rekao je glasnogovornik ureda državnog odvjetništva za AFP.

- U incidentu niko nije ozlijeđen. Sir Rod Stjuart odlučio je izbjeći neugodnosti i nepotrebno opterećivanje suda i javnosti koje bi prouzročio daljnji postupak, stoji u saopćenju Stjuartovog advokata Gaja Fronstina (Guy).

Sporazum o priznanju krivice, znači da se Stjuart i njegov sin neće morati pojaviti na sudu, a službena presuda o optužbi je odbijena te neće biti suđenja.

Nijedan od njih neće ići u zatvor niti će morati platiti novčanu kaznu, a neće biti ni uvjetne kazne, rekao je Fronstin.

Stjartov sin Šon i prije je imao problema sa zakonom i s ovisnošću. Godine 2002. Stjuart mlađi je uhapšen zbog napada na muškarca ispred restorana u Malibuu, a 2015. je priveden jer se na aerodromu u Majamiju vozio po dijelu za preuzimanje prtljage u koji je pristup zabranjen.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.