ODLAZAK ZLATNE DJEVOJKE

Holivud i Džo Bajden opraštaju se od Beti Vajt: Svijet je sada drugačiji, mislio sam da će živjeti vječno

Umrla je u dobi od 99 godina, nepune tri sedmice prije stotog rođendana

Vajt: Legendarna glumica i komičarka. Agencije

L. K. P.

1.1.2022


Smrt Beti Vajt (Betty White), legendarne američke glumica najpoznatije po ulogama u serijama "Zlatne djevojke", "The Mary Tyler Moore Show" i "Hot in Cleveland", rastužila je mnoge njene kolege koji se opraštaju s njom preko društvenih mreža.

Legendarna glumica i komičarka, najpoznatija po ulozi Rouz (Rose) u seriji "Zlatne djevojke", umrla je u dobi od 99 godina, nepune tri sedmice prije stotog rođendana, pišu svjetski mediji. Kako je objavio "Washington Post", vijest je potvrdio i njen bliski prijatelj i agent, Džef Vitjas (Jeff Witjas), no ne navode se pojedinosti o uzroku smrti.

- Premda je Beti trebala navršiti 100 godina, mislio sam da će živjeti zauvijek - rekao je Betin agent Vitjas u izjavi za strane medije.

Popularna voditeljica Elen Dedženeris (Ellen DeGeneres) na Twitteru je objavila dirljivu poruku povodom smrti glumice.

- Kakav izuzetan život. Zahvalna sam za svaku sekundu koju sam provela s Beti Vajt. Šaljem svu svoju ljubav njenoj porodici, prijateljima i svima nama - napisala je Elen.

Dirljivu poruku slavnoj Beti uputio je i američki predsjednik Džo Bajden (Joe Biden).- Beti Vajt izmamila je osmijeh na usta generacijama Amerikanaca. Ona je kulturna ikona koja će jako nedostajati. Džil i ja mislimo na njenu porodicu i sve one koji su je voljeli ove novogodišnje noći - napisao je američki predsjednik.


Rajan Rejnolds (Ryan Reynolds) razniježio je publiku dirljivom objavom na svom Twitter profilu.

- Svijet sada izgleda drugačije. Odlično je prkosila očekivanjima. Uspjela je jako ostarjeti i nekako, nedovoljno. Nedostajat ćeš nam, Beti - napisao je.

Bivša prva dama SAD-a Mišel Obama (Michelle Obama) podijelila je par lijepih riječi za preminulu glumicu.

-Beti Vajt je rušila barijere, prkosila očekivanjima, služila svojoj zemlji i sve nas tjerala na smijeh. Barak i ja pridružujemo se mnogima širom svijeta kojima će nedostajati radost koju je donijela svijetu - istakla je Mišel oBama.

Pjevačica Šer (Cher) je podijelila svoju tugu za legendarnom glumicom.

- Gledala sam je u njenoj prvoj TV emisiji "Život s Elizabeth" kada sam imala 7 godina - objavila je Šer na Twitteru pa dodala:

- Neki ljudi se zovu ikone, Beti je prava ikona.



Fanovi se opraštaju od Beti Vajt. Agencije

"Zašto baš Beti Vajt. Ova godina je baš okrutna", "Beti je živjela i radila ono što je oduvijek voljela i to do samog kraja. Bila je nevjerovatna", "Bila mi je omiljena glumica", samo su neki od komentara njenih fanova što su pisali na društvenim mrežama.

Vajt je prošle sedmice pozvala sve na svoj 100. rođendan koji se trebao održati 17. januara 2022. prikazivanjem dokumentarnog filma pod nazivom "Betty White: 100 Years Young - A Birthday Celebration".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.