VIŠE OD MUZIKE

Alen Islamović za "Avaz": Ne sjedim kod kuće i ne čekam hoće li se pokrenuti točak "Bijelog dugmeta"

Novi projekt „4 Asa“ posvetit ćemo Rajku Dujmiću, otkrio je Islamović

Islamović: Prvi koncert bit će u Zagrebu. Facebook

Razgovarala: L. Karahmet - Pujagić

9.2.2022

Grupa „4 Asa“ vraća se na muzičku scenu, spremaju se za snimanje novog albuma te najavljuju regionalnu turneju. Grupu su činili Alen Islamović, Vlado Kalember, Jurica Pađen i Rajko Dujmić. Ovo je prvi projekt koji su pokrenuli nakon smrti Dujmića.



Dovodimo goste

Od njihovog prvog okupljanja prošlo je 20 godina, a od zajedničkog albuma i velike turneje, koju je gledalo više od pola miliona ljudi, tek koja godina manje.

Islamović, Kalember i Pađen potpisali su ugovor s produkcijskom kućom „Croatia Records“ za novi album na kojem će biti 30-ak pjesama.



„4 Asa“ s pokojnim Rajkom Dujmićem: Uspomena iz sretnijih vremena. Pixell.hr

- Sa snimanjem albuma krenut ćemo otprilike za sedmicu. Radit ćemo obrade starih pjesama, a bit će i novih. Cijeli ovaj projekt posvetit ćemo našem pokojnom kolegi Rajku Dujmiću. Bit će i nekih njegovih autorskih pjesma, doduše u drugačijem aranžmanu. Složili smo se da dovedemo goste, koji će nastupati na našim koncertima i pjevati pjesme koje će se snimati u studiju - otkrio je za „Avaz“ Alen Islamović.

Na turneju će krenuti krajem ove godine, a album bi trebao biti objavljen u maju.

- Turneju ćemo održati u cijelom regionu. Krenut ćemo iz zagrebačke Arene, zatim slijede Sarajevo, Beograd, Skoplje... - istakao je Islamović.



Gitara kao hobi

Čekali su da se situacija u vezi s pandemijom malo popravi pa da krenu u realizaciju ovog projekta.

- Mislim da smo na vrijeme pokrenuli sve dogovore s našim gostima. Nadamo se da će biti sve dobro i da će CD biti spreman na vrijeme - zaključio je Islamović.

Na koncu smo ga pitali šta će biti s nastupima s „Bijelim dugmetom“.

- Što se tiče „Bijelog dugmeta“, još ništa ne radimo, a sumnjam da će nešto u skorije vrijeme i biti. Goran Bregović ima druge koncertne obaveze, tako da i mi odrađujemo svoje druge poslove. Znači, ne sjedim kod kuće moleći Boga da se pokrene točak „Bijelog dugmeta“. Dogovorili smo se - kad se desi „Bijelo dugme“, tu sam, a za to vrijeme odrađujem svoje poslove, da li u poljoprivredi, da li na estradi, ili u politici. Mora se živjeti, mora se raditi - poručio je Islamović.



S nama će pjevati i sportisti

Imena koja će se pridružiti ekipi „4 Asa“ Islamović još ne želi otkrivati.

- Obavili smo dosta pregovora i mnogo naših prijatelja s estrade, zatim sportista i glumaca, javilo se i kazalo da bi rado učestvovali u ovom projektu. Bit će i neke moje kolege koje su svirale sa mnom u „Divljim jagodama“ i Bijelom dugmetu“. Znači, bit će to bogat opus muzičara, pjevača, glumaca i sportista. Ima mnogo sportista koji znaju pjevati ili svirati -  kazao je poznati Bišćanin.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.