TRI GODINE MLAĐI

Čime se bavi brat Breda Pita, pa ima na računu nekoliko miliona manje od holivudskog zavodnika

Dag Pit poput svog starijeg brata bavi se humanitarnim radom

Dag i Bred Pit. Agencije

L. K. P.

11.2.2022


Mnogi fanovi Breda Pita (Brad Pitt) nisu upoznati s podatkom da holivudski glumac ima tri godine mlađeg brata. Posljednjih dana se sve više piše o njemu.

Dag Pit (Doug) se ne bavi nikakvim "zvjezdanim poslom", davi se poduzetništvom i nekretninama, a svoju je poslovnu karijeru započeo odmah nakon srednje škole, kada je osnovao vlastitu IT firmu ServiceWorld.

Istu je prodao 2013. godine, a već godinu kasnije osnovao je onu koja se bavi nekretninama Pitt Development Group. Kada mu je posao krenuo dobro, ponovno je otkupio svoju staru IT firmu.

Da itekako dobro zna posao kojim se bavi, i da je u istom uspješan, govoriti i podatak da je tokom godina zaradio nevjerovatnih 240 miliona dolara, što je tek 60 miliona manje od iznosa na kojeg se procjenjuje bogatstvo Breda Pita.

A baš poput svog starijeg brata, s kojim je blizak, bavi se humanitarnim radom, pa je tako osnovao neprofitnu organizaciju Care to Learn koja pomaže siromašnoj djeci, a član je i odbora World Serve Internationala, firme koja je osigurala čistu vodu milionima Afrikanaca. Godine 2010. proglašen je i ambasadorom dobre volje za Tanzaniju.

Za razliku od Breda, u privatnom je životu već 30 godina vjeran samo jednoj ženi, svojoj supruzi Lizi (Lisa) s kojom je u braku dobio troje djece .

Iako se braća često ne viđaju, zbog poslovnih obaveza, redovno se čuju i jedan su drugom velika podrška.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.