APLAUZI I SUZE

Spoj Beograda i Sarajeva: Beogradski pisac zaplakao nakon predstave sarajevskog pozorišta

Jake antiratne poruke, nažalost, upućene nama koji, manje više, sve to znamo, i osjećamo. Dok onih, koji sve to negiraju, u publici nije bilo, poručio je Stefan Simić

Objava Stefana Simić. Facebook

Piše: L. S. R.

21.2.2022

Narodno pozorište Sarajevo sinoć je gostovalo na Velikoj sceni Narodnog pozorišta u Beogradu sa predstavom „To nikad nigdje nije bilo", po motivima romana "Historija bolesti" Tvrtka Kulenovića, u dramatizaciji Darka Lukića i režiji Dine Mustafića.

Oduševljena beogradska publika ispratila je na kraju predstave gromoglasnim aplauzom i uzvicima „bravo“ kompletan glumački ansambl u kojem su bili Slaven Vidak, Vedrana Božinović, Kaća Dorić, Ermin Sijamija, Aldin Omerović, Emina Muftić, Mona Muratović, Merima Lepić Redžepović, Belma Salkunić, Hana Zrno, Helena Vuković, Mak Čengić, Dino Bajrović i Adnan Salihović.

Beogradski pisac Stefan Simić objavio je emotivan status na svom Facebook profilu u kojem, između ostalog, piše:


- Sinoć u Beogradu, nakon dugo vremena gostovanje narodnog pozorišta iz Sarajeva predstava “To nikad nigdje nije bilo” i jedan od najdužih aplauza kojima sam prisustvovao. Predstava o ljudima koji su preživjeli rat u Sarajevu... Divna igra sarajevskog ansambla. I jake antiratne poruke. Nažalost, upućene nama koji, manje više, sve to znamo, i osjećamo. Dok onih, koji sve to negiraju, u publici nije bilo...

Na kraju svima nam je bilo puno srce, meni su pošle i suze. Da li zbog same predstave, da li zbog iskrenog aplauza koji je trajao i trajao..

I spoja, nakon dugo dugo vremena, Beograda i Sarajeva... - napisao je Simić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.