SARADNJE

Almas Smajlović i Božo Vrećo snimili duet "Ne želim odustati": Glad za slobodom

Pjesma govori o tome koliko moramo voljeti i duboko prihvatiti sebe

Božo Vrećo i Almas Smajlović. Agencija

A. Z.

28.2.2022

Almas Smajlović i Božo Vrećo objavili su duet "Ne želim odustati".

Muziku potpisuje Almas Smajlović, a tekst Hamdija Salihbegović. Pjesma govori o neodustajanju od samog sebe i onoga što smo mi sami u suštini. Glad za slobodom, pravdom, vječitoj nadi i traganju za ljepšim, boljim i pravednijim životom kakav svi zaslužujemo.

Govoreći o tematici pjesme Božo objašnjava da pjesma govori o tome koliko moramo voljeti i duboko prihvatiti sebe, slušati svoje duboko biće, živjeti kroz svoje emocije,ljubav i biti uvijek bezuvjetno svoji jer tek tad život ima potpuno savršeni smisao.

Dugo najavljivana pjesma. Cover photo

Almas kaže da ga je rad na ovoj pjesmi oplemenio i kao muzičara i kao čovjeka.

- Shvatio sam da bez obzira na sve razlike koje postoje među ljudima, kada su kulturološke norme i svjetonazori slični, da se upravo tada rađaju najbolje stvari. Tako se desilo i sa ovom pjesmom - rekao je Almas.

Pjesma je snimana u studiju "Antika“, dok je mastering rađen u "Abbey Road Studiju" u Londonu. Pored Almasa i Bože Vreće na pjesmi su učestvovali i Hamdija Salihbegović, Nedžad Merdžanović, Dado Marinković, Adis Sirbubalo i Đani Pervan koji je ujedno i producent.

Spot za pjesmu "Ne želim odustati“ podržala je Ambasada Nizozemske u BiH. Sniman je na više lokacija,a režiju potpisuje Arnej Misirlić i producentska kuća "Komitet“.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.