BORBA ZA ŽIVOT

Zvijezda "Moderne obitelji": Prošla sam 15 operacija, ali ne želim od sebe praviti žrtvu

Glumica Sara Hajland ima urođenu displaziju bubrega

Sara Hajland. Agencije

L. S. R.

3.3.2022

Američka glumica Sara Hajland (Sarah Hyland, 31), najpoznatija po ulozi Halej Danfi (Haley Dunphy) u seriji "Moderna obitelj", ispričala je u jednom podcastu  sve detalje grčevite borbe za život zbog displazije bubrega.

 Glumica se zbog urođene bolesti bubrega nekih epizoda serije uopće ne sjeća. Odlasci na set u početku su joj bili poput odmora od stalnih odlazaka doktoru. No, kako je odrastala, problemi sa zdravljem bili su sve teži, a bol sve snažnija.

- Postoje cijele epizode serije čijeg se snimanja jedva sjećam. Prošle su mi kao u magli - izjavila je Hajland.

No, sada je u redu, zdravlje joj je stabilno. Ipak, priznaje kako dugo nije napuštala kuću jer se loše osjećala. Bilo je i mučnih situacija kada ju je bolest toliko iscrpila da je ležala na setu s toplim oblozima. 


Sara Hajland. Agencije

Tokom snimanja zbog iscrpljenosti, kaže, nije mogla ostati budna osam sati u komadu. Glumica je nakon svake scene položila glavu na stol i odmah zaspala, jedino je tako mogla donekle funkcionirati.

- 27 godina živjela sam s boli. Uvijek sam bila ili u bolnici ili se pripremala na ponovni odlazak. Mislim da nije prošlo više od jedne ili dvije godine, a da nisam bila hospitalizirana. Zaključila sam da bi svima bilo lakše da me nema, osjećala sam se kao teret - priznala je donedavno očajna glumica.

Iako joj je teško, ne želi praviti žrtvu od sebe. Ne sviđa joj se kada ju drugi sažalijevaju.

- Kad odrastaš sa zdravstvenim problemima i uvijek te boli, moraš naučiti kako imati debelu kožu, praviti se da si jači inače će te okolina doživljavati kao slabu, patetičnu i tužnu osobu. Ne želim od sebe praviti žrtvu. Ne sviđa mi se da me drugi vide kao žrtvu - priznala je i dodala kako je ponosna na sebe što je javno progovorila o svom stanju i o 15 operacija koje su joj pomogle i spasile život.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.