GLUMAČKI VELIKAN

Rade Šerbedžija ne krije tugu zbog Ukrajine: Užasan je svijet ponovo i ne znam dokle i kako

U videu objavljenom na Facebooku osvrnuo na trenutnu situaciju u toj zemlji

Rade Šerbedžija. Agencije

L. K. P.

3.3.2022

Rade Šerbedžija, glumački velikan javio se iz Los Anđelesa, u kojem radi na novom projektu. Priznao je da uživa, ali se i pita ima li sve to smisla. Rade Šerbedžija ne može biti imun na ono što se trenutno događa u Ukrajini te se u videu objavljenom na Facebooku osvrnuo na trenutnu situaciju u toj zemlji.

- Moja Lenka i ja smo ponovo u Los Anđelesu, gradu u kojem smo živjeli desetak godina, gdje su naša djeca odrastala. Već osam dana snimam seriju s Džefom Bridžisom (Jeff Bridges), sjajnim tipom, baš uživam. Nedavno sam završio snimanje s Gerijem Oldmanom (Gary) u Londonu. Ponovo jedan savršen glumac, čovjek. Divan, emotivan, moćan, počeo je Šerbedžija javljanje pored Tihog oceana.

Pita se ima li razloga za slavlje sreću i veselje.

- Da nije opet ovog užasa u svijetu, ovog užasa koji se događa u Ukrajini, u jednom divnom gradu, u jednoj divnoj zemlji gdje bombe padaju usred grada, dok možda neka djevojčica svira Čajkovskog na klaviru bezbrižna i sretna… Užasan je svijet ponovo i ne znam dokle sve i kako i što mi ljudi uopšte možemo učiniti tu. Jedino nadati se i željeti, stvarati dobru energiju, kazao je Šerbedžija.

Na kraju je parafrazirao stih Branka Miljkovića iz pjesme "Poeziju će svi pisati" i poručio:

"Ovaj svijet suncu više nije jedina briga."


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.