RASPLAKALA PUBLIKU

Emotivan nastup Džamale u Berlinu: Uradit ću sve i vrištati da cijeli svijet čuje da ne može ovako

Sa ukrajinskom zastavom u ruci, otpjevala je svoju pobjedničku pjesmu "1944", sa kojom je pobijedila na Eurosongu 2016. godine

Džamala: Podsjetila na patnju svog naroda. Agencije

L. K. P.

5.3.2022

Ukrajinska pjevačica i evrovizijska pobjednica Džamala (Jamala, 38) nastupila je sinoć na njemačkom izboru za pjesmu Evrovizije. Sa ukrajinskom zastavom u ruci, Džamala je predstavila svoju pobjedničku pjesmu "1944", sa kojom je pobijedila na Eurosongu 2016. godine.

Svojom baladom dirnula je milionsku publiku. Pjesma je izvorno o deportaciji krimskih Tatara od strane sovjetskog diktatora Staljina, što je utjecalo i na njihove pradjedove. Pružila je najemotivniji trenutak večeri. Zbog rata u Ukrajini morala je sa svojom djecom pobjeći iz glavnog grada Kijeva, a supruga je ostavila kod kuće.

Sinoć je prvi put nastupila nakon što je napustila svoj dom. Rasplakala je publiku. Voditeljica Barbara Šeneberger (Schöneberger) također je bila duboko dirnuta.




- Svi smo nemoćni. Ali svi možemo učiniti nešto, čak i ako je to samo mala donacija, kako bismo ublažili neke od patnji, rekla je njemačka voditeljica.

Džamala je poručila da je njena najveća želja da rat prestane.

- Danas pjevam u ime djece. Danas pjevam u ime žena. Želim da cijeli svijet čuje naš glas i čuje o našoj boli i patnji. Uradit ću sve i vrištati da cijeli svijet čuje da ne može ovako. To ne može biti tako,

Marketing
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.