GORI INSTAGRAM

Objavila je slike u bikiniju i nastao je haos: Ovako izgleda pravo žensko tijelo

Niko vas neće pamtiti zbog vašeg izgleda, već utjecaja koji ste imali na druge, poručila Karli Vajnstin

Karli Vajnstin - Avaz
Karli Vajnstin - Avaz
Karli Vajnstin - Avaz
Karli Vajnstin - Avaz
Karli Vajnstin - Avaz
L. S. R.

3.6.2024

Američka influenserica i voditeljica podcasta Karli Vajnstin (Carly Weinstein) objavila je na svom Instagramu fotografije na kojima pozira u bikiniju, no nije ni slutila da će postati viralna.

Njene slike samo na Instagramu prikupile su više od 25.000 lajkova te izazvale brojne komentare žena koje su joj zahvaljivale na tome što promovira realističnu sliku ženskog tijela.

- Objavila sam fotografiju u bikiniju i postala je viralna zbog toga kako moje tijelo izgleda. Toliko ljudi je pisalo da ovako izgleda pravo žensko tijelo ili da konačno vide tijelo koje liči na njihovo. Ja sam samo uživala u svom kupaćem kostimu pokazujući kako lijepo izgledam, nisam uopće razmišljala o tome - napisala je na Instagramu.



Objasnila je i kako nije riječ samo o veličini njenog tijela, već i činjenici da je pokazala i nedostatke s kojima se brojne djevojke i žene suočavaju, poput celulita i modrica te dodala kako su žene "umorne od nametanja kulturnih standarda ljepote."

- Ja sam poput vas - ne sviđa mi se uvijek odraz u ogledalu i to je u redu. Ali želim vas podsjetiti da, bez obzira na to kako izgledate izvana, to vas ne određuje kao ljudsko biće. Da, svi želimo dobro izgledati ovog ljeta, ali ako se probudite i ne osjećate dobro zbog svog izgleda, nije kraj svijeta. Niko vas neće pamtiti zbog vašeg izgleda, već utjecaja koji ste imali na druge - zaključila je i tako izazvala brojne pozitivne reakcije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.