PROLAZI KROZ DEPRESIJU

Goca Tržan iskreno o petom pokušaju da ostane trudna

Priznaje koliko joj ta neizvjesnost teško pada

Goca Tržan sa suprugom. Instagram

A. Z.

17.3.2022

Pjevačica Goca Tržan kaže da se teško nosi s tim što godinama ne može da zatrudni sa suprugom Rašom Novakovićem. Ona je prije dvije sedmice ponovo bila na vantjelesnoj oplodnji u Pragu i ovih dana će saznati da li je uspio peti pokušaj.

Goca priznaje koliko joj ta neizvjesnost teško pada i šta sve radi da malo skrene misli dok ne stignu rezultati.

- Kad god mi jave da vantjelesna nije uspela i da nisam zatrudnila, upadnem u depresiju. Onda se pitam: "Zašto ovo radim?" i svaki put u sebi moram da nađem odgovor i snagu da idem dalje. Jer vrijedit će ako uspijem! Snagu crpim iz ljubavi prema životu. Okružujem se ljudima koji mi se sviđaju, dobrim knjigama i muzikom - kaže pjevačica za srbijanske medije i dodaje da vantjelesna oplodnja veoma utječe i na njeno tijelo i na misli.

Osjeća se sluđeno, negativne misli joj prolaze kroz glavu.

- Borba za potomstvo zvuči plemenito, a zapravo je riječ o teškoj muci i pritisku. Nimalo nije lako istrpiti hormonsku terapiju. Mjesec se osjećam kao da sam luda i da imam bipolarni poremećaj, loše sam volje. Prolazi mi more negaitvni misli i onda poslije svega što prođem slijedi neizbježno pitanje: "Da li vam je uspjela vantjelesna oplodnja?" Preko glave mi je da odgovaram na takva pitanja, jer je to moja intima koja je vrlo osjetljiva - iskrena je Goca.

Goca iz braka sa Ivanom Marinkovićem ima kćerku Lenu, a sada joj je najveća želja da dobije dijete i sa Rašom.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.