PROBLEMI NA ESTRADI

Nije otišao na Evroviziju: Reakcije članova žirija nakon što ih je Aca Lukas tužio

U pjevačevoj tužbi se navodi da Željko Vasić, Tijana Milošević, Una Senić, Vladimir Nikolov i Neda Ukraden nisu glasali za njega iz "ličnih razloga i nesuglasica"

Aca Lukas. Instagram

A. Z.

17.3.2022

Folk pjevač Aca Lukas učestvovao je nedavno na takmičenju "Pjesma za Evroviziju '22", na kojem je zauzeo peto mjesto u finalu. Sada je odlučio da tuži pojedine članove žirija iz polufinala i finala, kao i generalnog direktora RTS-a Dragana Bujoševića i urednicu Zabavnog programa Javnog servisa Srbije Oliveru Kovačević.

U pjevačevoj tužbi se, kako piše "Blic", navodi da Željko Vasić, Tijana Milošević, Una Senić, Vladimir Nikolov i Neda Ukraden nisu glasali za njega iz "ličnih razloga i nesuglasica koje postoje između Dragana Bujoševića i Olivere Kovačević" i samog Ace Lukasa, te da zbog toga nije imao željeni broj glasova.

Una Senić. Agencije

Voditeljica Una Senić bila je iznenađena kad je čula da je tužena.

- Meni ništa nije stiglo, tako da ne znam ništa o tome. A i iskrena da budem, ne zanima me - rekla je Una za "24sedam".




Neda Ukraden. Instagram

Pjevačica Neda Ukraden imala je sličnu reakciju.

- Nemam komentar - poručila je kratko Neda za pomenuti portal.


Željko Vasić. Agencije

Pjevač Željko Vasić nije želio da ostane uzdržan nakon tužbe koju je vidio, te ju je podijelio na društvenoj mreži Facebook uz emotikon čovječuljka sa naočalama. Vasić je, inače, glasao u polufinalu takmičenja, dok su Una Senić i Neda Ukraden glasale u finalu, u kom je Neda bila predsjednica žirija.

Olivera Kovačević je nedavno otkrila da slijedi i tužba RTS-a protiv navoda Ace Lukasa.

- RTS i ja ćemo tužiti Lukasa. Na ovaj način ćemo mu omogućiti da na sudu dokaže svoje tvrdnje. U pitanju su laži, klevete, sve će se vidjeti na sudu. Radujem se odlasku na instituciju koja utvrđuje činjenice - poručila je Olivera Kovačević pre dvije sedmice.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.